KOŠARKA

TOTALNI KRAH Mulaomerović: Teletovićev potez nema veze s mozgom, riješio sam ovaj slučaj već

Varnice tokom konferencije za novinare u Tuzli

A. ČULIĆ

10.9.2016

Centralna tema press konferencije nakon košarkaške utakmice između BiH i Rusije bio je incident koji se desio u finišu na parketu, kada je kapiten Mirza Teletović verbalno i fizički nasrnuo na Džanana Musu. Teži incident spriječili su ostali igrači.

- To što se desilo je nedopustivo i to nema nema veze s mozgom, posebno jer je riječ o kapitenu. To nikako ne mogu opravdati - rekao je Mulaomerović.

Na pitanje novinara kakav će epilog imati ovaj incident, odnosno može li se to odraziti na sastav za utakmicu sa Švedskom, Mulaomerović je odgovorio da je on već riješio ovaj slučaj, no na konkretno pitanje da li neko od aktera incidenta neće biti u timu, nije želio odgovoriti.

Inače, kako smo nezvanično saznali do incidenta je došlo nakon Musinog koškanja sa Timofejevom Mozgovom, kada je Teletović navodno tražio da Mulaomerović izvede Musu iz igre.

Nakon toga mu je i sam prišao, što je bio početak nemilih scena.

Što se utakmice tiče, selektor je rekao da je u pojedinim trenucima bio nedopustivo neodgovoran odnos Jusufa Nurkića prema odbrambenim zadacima.

- Žao mi jer smo propustili odličnu šansu za pobjedu. U prvom dijelu odbrambeno smo dobro igrali i vodili. Međutim, na poluvremenu sam vidio oborena lica igrača kao da gubimo, a ne vodimo osam razlike. Svu odgovornost za poraz preuzimam na sebe –  kazao je Mulaomerović koji je poslije imao oštar dijalog s nekolicinom novinara.

Optužio je pojedine portale da imaju izuzetno negativan stav prema reprezentaciji.