CRNA HRONIKA

POBJEGLA IZ KUĆNOG PRITVORA Fatalna misica Slobodanka Tošić luduje po Beogradu

U sigurnim rukama

N. K.

8.9.2016

Slobodanka Boba Tošić (30) iz Han Pijeska pobjegla je iz kućnog pritvora da bi izbjegla odlazak na izdržavanje kazne od dvije i po godine zatvora, nakon što je pravosnažno osuđena zbog učestvovanja u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala aprila 2006.

Plejboj zečica

Sud u BiH je za njom odmah raspisao Interpolovu potjernicu. Prema saznanjima bh. sigurnosnih službi, Tošićeva se trenutno nalazi u srbijanskoj prijestolnici, gdje su joj utočište pružili lokalni kriminalci bliski Darku Elezu, vođi kriminalnog klana iz Istočnog Sarajeva. 

Službe, navodno, imaju informaciju da su upravo ti kriminalci, preko svojih veza i kontakata u BiH, omogućili Plejboj zečici i manekenki da neometano pređe granicu Bosne i Hercegovine i Srbije. Nakon što se dokopala Beograda, koji joj je, makar zasad, omogućio slobodu, Tošićeva je locirana na Zvezdari, i ne pokušavajući da živi život odbjegle robijašice.

Kako Kurir saznaje, bh. službe zatražit će pomoć kolega iz Srbije, koji bi trebalo da uhapse i izruče bivšu misicu i Plejboj zečicu prije nego što pobjegne u neku drugu državu.

Preživio atentat

Podsjećamo da je Boba Tošić uhapšena u policijskoj akciji "Lutka", zajedno sa najkontroverznijom ličnošću bh. podzemlja Darkom Elezom, i to zbog likvidacija, otmica, iznuda, dilovanja narkotika i pranja novca. Misica je optužena da je u aprilu 2006., po nagovoru Darka Eleza, svjesno namamila vođu suparničog kriminalnog klana Đorđa Ždrala, koga je Elez želio da likvidira. 

Ždrale je uspio da preživi atentat. Fatalna ljepotica je sve vrijeme negirala krivicu, da bi postupak prije šest mjeseci bio okončan osuđujućom presudom od dvije i po godine zatvora.