LIFESTYLE

NLO POSJETIO MAKEDONIJU Pet misterioznih letećih objekata viđeno sinoć iznad Skoplja! (VIDEO)

Bili znatno veći od aviona

Redakcija

8.9.2016

Pet neidentificiranih letećih objekata sinoć su viđeni na nebu iznad Skoplja, a snimak navodnih NLO, koji su bili znatno veći od aviona, objavio je tv – portal A1on. Objekti su letjeli pravolinijski, jedan pored drugoga, velikom brzinom, a oko njih je bila jaka crvena svjetlost.

Kako se navodi, u prethodna dva dana neprestano lije kiša, a neki dijelovi Skoplju su ponovo poplavljeni, kao i prije mjesec dana, 7. avgusta, kada su makedonsku prijestolnicu pogodile katastrofalne poplave koje su odnijele 22 ljudska života. I tada je, ali jedna druga skopska televizija – Kanal 5 objavila snimak nepoznate letjelice u skopskom naselju Dračevo.

Slučajno ili ne, navodni NLO je oba puta viđen uoči ili za vrijeme jakog nevremena u Skoplju.

Makedoniju su i ranije često nadlijetali neidentificirani leteći objekti. Posljednji put su viđeni u januaru prošle godine u Strumici, na jugu zemlje. Očevici, koji su ga snimali mobilnim telefonima su rekli da je nepoznati letjeći objekat išao cik – cak, izuzetno brzo, a pri tom je mijenjao boje, od zelenkaste do žute, da bi poslijenekoliko minuta velikom brzinom nestao sa horizonta.

Jedan od najpoznatijih makedonskih ufologa, koji je i sam više puta imao “bliski susret treće vrste”, Stojmir Simjanovski tvrdi da, pored Novog Meksika i Brazilije, vanzemaljci često posjećuju i Makedoniju, "ali još uvijek ne žele da se pokažu i stupe u kontakt sa ljudima“.

NLO su najčešće viđali iznad Ohrida i okoline, iznad Isara kod Štipa i lokaliteta Jama, blizu Lazaropole, a navodno prava invazija "vanzemaljskih letjelica“ nad Makedonijom dogodila se dvadesetih godina prošlog stoljeća.

Žitelji Štipa najviše su do sada imali susreta sa NLO, više od 30. Leteći tanjiri ne zaobilaze ni ostale gradove Makedonije, pa ni Skoplje. U avgustu 2013. godine, crvena pulsirajuća lopta je zbunila stanovnike ovog grada. 

Godinu  ranije, u julu 2012. godine viđeno je više takvih objekata iznad Skoplja, ukupno 12.Oni su podsjećali na leteće tanjire,.