CRNA HRONIKA

Uhapšena žena u Srebrenici: Planirala ubistvo suprugove ljubavnice

Osumnjičena kontaktirala potencijalnog izvršioca

O. MATAVULJ

3.9.2016

Slavica Jovanović (57), čistačica Doma zdravlja u Srebrenici, uhapšena je jučer zbog sumnje da je planirala likvidaciju sugrađanke R. I. (51), koja je, navodno, bila u ljubavnoj vezi s njenim mužem!
Mirna Miljanović, portparol MUP-a RS, kaže da su S. J. uhapsili policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS zbog postojanja osnova sumnje da je planirala ubistvo sugrađanke R. I.

- Sprovedenim istražnim mjerama i radnjama utvrđeno je da je osumnjičena S. J., u cilju pripremanja i izvršenja ubistva, kontaktirala potencijalnog izvršioca, s kojim je dogovarala aktivnosti u vezi s izvršenjem krivičnog djela, nakon čega je lišena slobode - rekla je Miljanović.

Nezvanično saznajemo da je Jovanović pokušala naručiti ubistvo R. I. preko nekolicine kriminalaca, kojima je za taj posao nudila određeni iznos novca.

- Nepobitno je utvrđeno da je ona određenim licima iz kriminalnog miljea nudila novac da ubiju R. I. Pitanje je da li je uopšte imala novca za takvo nešto, ali je tražila izvršioca. Određene ljude je podstrekavala na ubistvo, ali je njen plan osujećen. Motiv je ljubomora jer je Jovanović sumnjala da je njen suprug vara s R. I. i da na nju troši sav kućni budžet koji supružnici zarade - rekao je izvor blizak istrazi.

Jovanović je jučer predata u nadležnost Okružnog tužilaštva u Bijeljini i nakon saslušanja je puštena da se brani sa slobode.