CRNA HRONIKA

TREBINJE: Na gašenju požara na Leotaru angažovan i helikopter Oružanih snaga BiH

Požarna linija dugačka kilometrima

P. M.

3.9.2016

Na gašenju požara koji je izbio u petak u poslijepodnevnim satima na planini Leotar, od jutros je angažovan i helikopter Oružanih snaga BiH, potvrdio je za Avaz.ba Danko Vuković komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje.

leotar-nocas-1

Leotar u petak uveče (Foto: P. Mucović)

Prema njegovim riječima vatrena linija dugačka je kilometrima, a vatra se širi u više pravaca, no za sada ne ugrožava kuće i materijalna dobra, mada zbog mjenjanja pravca vjetra ništa nije nemoguće.

repetitor

(Foto: P. Mucović)

- Jutros od 8 sati na području oko repetitora na Leotaru dejstvuje helikopter OS BiH, gdje su cijelu noć dežurali vatrogasci i uspjeli da vatru drže pod kontrolom. Zatim će preći na gašenja iznad naselja Hrupjele, gdje ide jedan krak požara. Krak koji ide prema Milima još je nepristupačan i teško ga je gasiti zbog nepristupačnog terena. Što se tiče kraka prema Tribijovima tu su požar širi. Na terenu su pripadnici TVJ Trebinje, Vatrogasci iz Lastve, pripadnici Centra za gazdovanje kršom, pripadnici CZ i mještani - rekao je Vuković i dodao da se vatra za sada ne ugrožava putnu komunikaciju Trebinje-Bileća.