BIH

Teško povrijeđeni Maid Đulić jutros hitno prebačen za Tursku

Cijela BiH ujedinjena u spašavanju mladog života

Avaz.ba

31.8.2016

Maid Đulić, (26) jutros je hitno prebačen iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) na dalje liječenje na kliniku Acibadem u Turskoj, nakon što je PD „Igman“ iz Konjica uplatio novčani avans da bi Maid mogao biti transportovan.

Portal novikonjic.ba saznaje od porodice da je za daljnje liječenje i oporavak u zavisnosti kako njegovo tijelo bude reagovalo na terapiju, neophodno prikupiti ukupno oko 500.000 dolara.

Podsjećamo, prije četiri dana na krovu jednog manjeg tržnog centra u Sarajevu tokom izvođenja radova eksplodirala je plinska boca i tom prilikom povrijeđene su četiri osobe. Među njima bio je i Maid Đulić koji je zadobio povrede opasne po život, a jedna osoba je nažalost podlegla.

U želji da se Maidu što prije omogući nastavak liječenja, ova humanitarna akcija ujedinila je građane Konjica i Bosne i Hercegovine. U akciju su se uključili aktivisti Udruženja „Volonteri i prijatelji konjičke regije“ i političke stranke, a koordinaciju i animiranje civilnog sektora preuzele su članice Udruženja „Žena za ženu“.

Maidu možemo pomoći novčanim prilozima na broj žiroračuna: 3386 8021 7384 0445, a za sve ostale informacije pratimo i dalje Facebook stranicu Apel za pomoć - Maid Đulić ili kontaktirajte koordinatora akcije Jasmina ef. Ahmića na broj: +387 60 31 21 686 (koji je pokrenuo akciju).