CRNA HRONIKA

Razbojnicima pet godina i tri mjeseca zatvora

Presuda za pljačku benzinske pumpe "Kristal trejd"

O. Ma.

31.8.2016

Vrhovni sud Republike Srpske pravomoćno je osudio Bogdana Davidovića (21) i Radivoja Lekića (29) iz Laktaša na ukupno pet godina i tri mjeseca zatvora zbog pljačke benzinske pumpe "Kristal trejd" u Trošeljima kod Gradiške, iz koje su ukrali oko 400 maraka.

Time je potvrđena prvostepena presuda Okružnog suda u Banjoj Luci, koji je Davidovića osudio na dvije godine i sedam mjeseci zatvora zbog pljačke i nanošenja lakših povreda radniku pumpe Milanu V. Lekić je osuđen na dvije godine i osam mjeseci zbog pljačke i nedozvoljenog posjedovanja oružja. Obojica su osuđena nakon priznanja krivice, a zajedno s njima optužen je i Dragan Čalakić (26), protiv kojeg se još vodi sudski postupak.

U presudi se navodi da su optuženi 1. marta ove godine Fiat Bravom, kojim je upravljao Čalakić, došli pred pumpu. Maskirani Davidović i Lekić, koji je bio naoružan puškom Špagin, ušli su u objekt. Po ulasku Davidović je više puta šakom udario radnika Milana V., a Lekić mu je zaprijetio puškom tražeći pare. Plašeći se za svoj život, radnik im je dao novac iz džepa, a ukrali su još mobilni telefon i kasu s novcem.