REGION

SRBIJA Maloljetnici napali starijeg čovjeka: Kabadahije udarale i polijevale vodom starca

Kućni odgoj

Avaz.ba

31.8.2016

Mučna slika u centru Niša za vrijeme posljednjeg Nišvil džez festivala se mogla vidjeti gdje četvorica maloljetnika šutiraju i udaraju jadnog čovjeka.

Niški snimatelj koji je snimio ovaj video klip je snimao grupu koja je nastupila u okviru pratećeg programa kod česme u epicentru Niša, ali onda je uslijedilo nešto čime ni jedan grad ne može da se pohvali, piše Kurir.

"Kamera mi je krenula na tu stranu jer sam vidio da gaze onu travu, a ostao sam zabezeknut kada sam uočio da maltretiraju jadnog čoveka", kaže svjedok.


On dodaje da je čovjek sa svojom flašicom došao samo da natoči vodu na slavini.

Na snimku se vidi sve sem kada mu ova četvorica kabadahija otimaju flašicu, prskaju ga vodom, šutiraju i vrijeđaju. Čovjek je ili pripit ili je njegova usporena motorika rezultat medikamentske terapije.

Četvorica klinaca su mu prvo otela flašicu pa su ga prskali, šutirali u leđa, kada je krenuo pored česme, jedan od njih ga je šutnuo u zadnji dio noge, u predjelu koljena, tako da je pao…

Za sve to vrijeme su građani, ali i što je strašnije – turisti gledaju šta se događa, ali niko nije „prstom mrdnuo“ da pomogne čovjeku pa se s jedne strane možemo zapitati u kakvom to društvu živimo. Nadamo se da će ovakvih slika biti što manje jer je Niš miroljubiv grad.