GLOBUS

Djevojka nestala prije sedam godina: Silovali je, ubili, pa bacili aligatorima

Surovo ubistvo

Avaz.ba

31.8.2016

Brittaneee Marie Drexel (17) otišla je s prijateljima na proljetne praznike u Myrtle Beach. Bilo je to 2009. Zadnji put su je vidjeli u hotelu. Nakon toga joj se gubi svaki trag.

Otkriveni su mučni detalji nestanka tinejdžerke iz New Yorka, kojoj se svaki trag gubi 2009. godine u Južnoj Karolini.

Prema priznaju jednog zatvorenika, djevojku je nekoliko muškaraca više puta silovalo, ubilo, a potom njeno tijelo bacilo aligatorima, piše Daily Mail.

3

Brittanee Marie Drexel iz Rochestera u New Yorku, tada 17-godišnjakinja, otišla je s nekoliko prijatelja u Myrtle beach na proljetne praznike. Svoje planove nije rekla roditeljima.

Prijatelji su je zadnji put vidjeli 25. marta u hotelu, kada ju je i snimila nadzorna kamera.

Nakon bezuspješne potrage, policija je u junu 2009. ponudila novčanu nagradu u iznosu od 25.000 dolara za bilo kakvu informaciju o njezinom nestanku.

Prošlog petka policija je napokon obznanila što se s nesretnom tinejdžerkom dogodilo, a na temelju priznanja zatvorenika koji tvrdi da je lično svjedočio njezinim posljednjim danima.

Taquan Brown, koji služi 25-godišnju kaznu zbog drugog ubistva, rekao je FBI agentu Gerricku Munozu da je djevojku vidio u jednoj napuštenoj kući - kakvu bande koriste za skrivanje oružja i droge - u McClellanvilleu, sat vremena udaljenom od Myrtle Beacha. Upravo na tom području je policija zabilježila zadnji signal s djevojčinog mobitela.

2

Brown je rekao da je vidio kako Da'Shaun Taylor, tada 16-godišnjak, i još nekoliko muškaraca siluju tinejdžerku. Potom je otišao u dvorište kako bio Taylorovom ocu predao novac, a prema njegovim riječima, Brittanee Marie je tada pokušala pobjeći. Jedan od muškarca je zapucao i odvukao djevojku natrag u kuću. Nakon toga su se čula još dva hica.

Sljedeće što je vidio, bilo je zamotano tijelo djevojke. Iznijeli su ga iz kuće. Nekoliko svjedoka potvrdilo je da je vidjelo kako su tijelo bacili u kavez s aligatorima, ispričao je agent Munoz.

Policija je dosad pretražila oko 14 kaveza s aligatorima, ali nisu uspjeli pronaći ostatke djevojke. Navodno ih na tom području ima oko 40.

105876206-serbian-officers-patrol-near-the-border-between-serbia-and-bulgaria-not-far-from-the-b-large-trans-daocn0zt2fiwncwvvaupu4mgs4zd-nvctxolqykfdhi

Drugi zatvorenik kazao je da ima informaciju da je Da'Shaun djevojku pokupio u Myrtle Beachu i doveo je u McClellanville. Agent Munoz vjeruje da je Taylor u kući djevojku upoznao s prijateljima, a potom su se počeli iživljavati na njoj.

Da'Shaunova majka kaže da je cijela priča hrpa luda izmišljotina kojom policija želi izmamiti priznanje njenog sina. 

Sin i otac Taylor i dalje su glavni sumnjivci, iako policija još nema čvrstih dokaza protiv njih. U pokušaju da ga natjeraju na saradnju, policija je Da'Shauna nekoliko dana zadržala u pritvoru na ispitivanju. Pušten je na slobodu nakon što je uplatio kauciju od 10.000 dolara.