PUTOVANJA

LONDON IZ ZRAKA Pogledajte sve znamenitosti engleske prijestonice (VIDEO)

Grad sa najstarijom podzemnom željeznicom na svijetu

D. K.

31.8.2016

Grad sa najstarijom podzemnom željeznicom na svijetu, drugom crkvom po veličini, više od 11.000 restorana i kafića... Da, mislimo na London, jednu od najvećih svjetskih metropola!

U englesku prijestonicu možete stići sa sve četiri strane svijeta, tj. iz šest zračnih luka: Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton, Southend i City, a do samog grada željeznicom ili autobusom, koji voze svakih nekoliko minuta.

Kao i svaki veliki grad, London je za početak najlakše upoznati ako sjednete na neki od specijaliziranih crvenih buseva koji nude organizirano razgledavanje i prepustite se turističkim rutama da vam otkriju čari engleske prijestonice.

Ono što London čini prepoznatljivim u čitavom svijetu jesu njegov Parlament i najpoznatiji sat - Big Ben.

U gradu ćete se susresti i s brojnim stadionima, poput "Wembleya", "Emiratesa" i "Stamford Bridgea", ali i brojnim parkovima i vrtovima, počevši od Hyde Parka i Regent's Parka, pa do onih manje znanih koji se najčešće zovu 'key gardens', jer su u vlasništvu stanovnika obližnjih zgrada koji plaćaju poseban porez na njih i jedino ih oni mogu otključati i uživati u njihovoj ljepoti.

No, prije nego se odlučite posjetiti London, pogledajte ove fascinantne videe snimljene u 4K rezoluciji dronom iz zraka.