NOGOMET

ZAŠTO NAJVEĆI TALENT SRBIJE OKLIJEVA OKO DINAMA 'Znate, njegovi su iz Republike Srpske...'

Milioni nisu važni

(M. C. )

30.8.2016

Ako je vjerovati srbijanskim medijima, mladi srpski reprezentativac Nemanja Maksimović na pragu je potpisa za Dinamo, potvrdio je Kuriru visoki čelnik zagrebačkog kluba.

Gazda "modrih“ Zdravko Mamić opasno je zagrizao za nekadašnjeg polaznika omladinske škole Crvene zvezde, piše Kurir. Dogovor sa Astanom je već postignut, ni mladi nogometaš nema ništa protiv da se preseli u Zagreb, ali do konačnog dogovora još nije došlo jer, navodno, roditelji Nemanje Maksimovića ne žele da im sin prijeđe u Dinamo, prenose Sportske novosti.

- Sviđa nam se, a kada je tako, gazda Zdravko Mamić ne pita koliko košta. Pričali smo sa Maksimovićem, on bi došao, ali njegovi roditelji koče stvar. Oni su porijeklom iz Krajine ili Republike Srpske - otkriva za Kurir čelnik Dinama i prvi suradnik Zdravka Mamića koji je inzistirao na anonimnosti, a potom dodaje:

- Nismo odustali od Nemanje. Garantiram da bi Maksimović za samo godinu dana provedenih u Dinamu vrijedio najmanje 17 miliijuna evra, a to je novac za koji mi prodajemo mlade igrače u Europu. Igrat ćemo Ligu prvaka. Utakmice protiv Juventusa, Seville i Lyona garantiraju mu da će biti na oku skauta najvećih klubova. Na njemu je odluka.

- Ako vam kažem da je Maksimovićev vršnjak Petar Stojanović također Srbin koji igra za Dinamo i da mu ne fali dlaka s glave, onda je valjda jasno da ni Nemanja ni njegovi roditelji ne bi trebali brinuti njegov mir u Zagrebu. Stojanović ima slovensku putovnicu, došao je iz Maribora, ali je Srbin i budućnost Dinama.

Zagrebački klub spreman je da Astani plati tri miliona eura za Nemanju Maksimovića, koliko je za njega nudio i moskovski Spartak.

- Posao sa Maksimovićem trebao je biti završen prije deset dana, ali se to nekako oteglo. Imao bi veliku plaću u Dinamu, negdje između 700.000 i 800.000 eura godišnje - otkrio je prvi suradnik Zdravka Mamića.