LIFESTYLE

Nisam imao seks sa ženom osam godina, ne mogu živjeti tako...

Očajni muškarac potražio pomoć

Redakcija

30.8.2016

Neimenovani muškarac iz Sjedinjenih Američkih Država toliko je očajan da je potražio pomoć psihoterapeutkinje Pamele Stephenson Connolly, specijalizirane za seksualne poremećaje. Ono što on proživljava, iz različitih razloga, svakodnevnica je mnogih parova te je odlučio da svoju priču podijeli sa cijelim svijetom ...

Njegova žena je slijepa, a ono što njega muči je to što se ne može fizički povezati s njom. 

- Nedavno sam išao nekom seksualnom savjetniku, a on mi je rekao da masturbiram. Ali, osjećam nekakvu krivnju kada to napravim. Žena i ja nismo imali seks čak osam godina, a ja imam normalne muške nagone. Osjećam kako više ne mogu tako živjeti. Volim je, a ne mogu biti fizički blizak s njom. To negativno utječe na našu vezu. Postao sam toliko opsjednut seksom da je to počelo ozbiljno utjecati na mene - kazao je on. 

Ono što mu je psihoterapeutkinja rekla promijenilo je njegovo viđenje. On je njene riječi podijelio na društvenim mrežama.

-       Stalno očajavanje nije način na koji bi trebali živjeti.  Ti si samo čovjek i moraš pronaći pronaći način da ispuniš svoje potrebe. Ako ti ideja o masturbaciji smeta, imaj na umu kako većina stručnjaka na području seksualne znanosti smatra da je umjerena masturbacija normalna, zdrava i potpuno prihvatljiva –napisao je on savjete koje mu je rekla psihoterapeutkinja.

Ona je istakla da je kvaliteta njegovog  života narušena kad nije u mogućnosti postići fizičko zadovoljstvo i oslobađanje.

- Ti si u poziciji kada moraš brinuti o nekome, a ta promjena u vašem odnosu je svojevrstan oblik gubitka koji često vodi depresiji.Ako ne zadržiš svoje fizičko i psihičko zdravlje, nećeš moći biti koristan ni svojoj ženi. Vježbaj, pokušaj meditirati i prakticirati jogu kako bi ublažio stres i smanjio opsjednutost seksom. Pokušaj pronaći neko sport u kojem bi se povezao s drugim ljudima –istakla je ona.