VIJESTI

AKCIJA "BOSNA": Jednomjesečni pritvor za svih pet osumnjičenih, Zvizdić demantirao umješanost

Odluka Općinskog suda u Sarajevu

Redakcija

29.8.2016

Opštinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za svih pet osumnjičenih lica koja su uhapšena u okviru akcije Federalne uprave policije kodnog naziva "Bosna" , potvrđeno je Srni iz ovog suda.

U akciji "Bosna" su  26. avgusta uhapšeni izvršni direktor "Elektroprivrede BiH" za distribuciju Esed Džananović, Safet Bibić, Nedžat Trako, Ramiz Karavdi i Senad Trako.

Njih petoro osumnjičeni su da su organizovali grupu, te koristeći svoj uticaj, zapošljavali lica u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji BiH tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi.

Na ročištu koje je održano jutros, advokat Eseda Džananovića, Ifet Feraget izjavio je da je njegov klijent u ovu kompaniju pokušao zaposliti Ismeta Keserovića na molbu kolega iz SDA, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića i generalnog sekretara stranke Amira Zukića.

Izjavu advokata Ferageta pročitajte ovdje >>> Advokat uhapšenog u akciji "Bosna": Džananović ima ovlaštenje da u Elektroprivredu zapošljava neposrednim putem (VIDEO) 

Na takve tvrdnje reagirao je Zvizdić, koji je u svom demantiju naveo da nema nikekve veze s ovim slučajem. 

zvizdic

Zvizdić: Demantirao navode

- Demantujem vijest da sam od Eseda Džananovića tražio da zaposli izvjesnog Ismeta Keserovića. Ne znam o kojoj se osobi radi, nikada u životu nisam upoznao osobu sa tim imenom i ne razumijem razloge zbog kojih me bilo ko dovodi u vezu sa molbom za zapošljavanje osobe koju uopće ne poznajem - naveo je Zvizdić u svom demantiju.