BIH

Komedija godine "Sjajni momci" pred zeničkom publikom

Počinje 67. umjetnička sezona BNP Zenica

D. PAŠALIĆ

29.8.2016

Zenička publika bit će u prilici uživati u komediji godine "Sjajni momci", koja je na programu 1. i 2. septembra na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta.

Ovom predstavom počinje i 67. umjetnička sezona BNP Zenica, koja je imala gostovanja širom BiH gdje je odlično prihvaćena od strane publike.

Predstava za sve generacije rađena je po tekstu Neila Simona u originalnu "Sunshine Boys", u kojoj igraju Mustafa Nadarević, Senad Bašić i Moamer Kasumović.

Prema riječima Mustafe Nadarevića, radi se o projektu koji su u dugo željeli realizirati te se nada kako će se publika u Zenici "ugušiti" od smijeha.

-  Na tragu smo dobre predstave koja bi trebala još više sazrijevati u kontaktu sa različitim publikama - rekao je Nadarević, ističući da je sretan što su njih trojica na ovom projektu.

- Iako se ne slažemo u predstavi, moram istaći da se naročito dobro slažemo u privatnom životu - dodao je Nadarević, naglašavajući da nikada nije doživio toliko smijeha na otvorenoj sceni kao što je slučaj s ovom predstavom.

Dugogodišnji zajednički rad rezultat je ovog odličnog projekta, smatra Kasumović, ističući da su imali lijep proces koji je trajao oko tri  mjeseca.

- Uvijek si sretan kada uložiš trud, a potom dobiješ odličan proizvod poput ovog - rekao je Kasumović.

Iako je najteže raditi komediju, Bašić je istakao da je upravo to razlog što su se odlučili uhvatiti u koštac sa njom.

- Činjenica, najteže je igrati komediju. Ipak, mi smo se uhvatili u koštac i odlučili da publici poklonimo upravo nešto takvo  - rekao je Bašić, dodajui da je komedija rječivost i da je upravo ona smisao teatra, da poduči, zabavi i oduševi a što je odlika dobrog glumca.