NOGOMET

REVOLT Alen Halilović ne želi igrati za Hrvatsku

Odbio poziv

Avaz.ba

29.8.2016

Alen Halilović nije se pojavio na okupljanju mlade reprezentacije uoči kvalifikacijskog dvoboja protiv Švedske!

Vjerovatno je riječ o tome da je Alen i dalje toliko pogođen i uvrijeđen što nije išao na Euro...

"Nikad nisam razgovarao s igračem koji je bio toliko jadan, žalostan, pa i ljutit, kao Alen nakon izostavljanja s Eura", rekao je za Vačernji list tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak.

A selektor Hrvatske Nenad Gračan ostao je bez pravog odgovora:

"Žao nam je što nema Halilovića, s njim nisam imao nikakve kontakte ovih dana, kao i svi drugi dobio je poziv. Znam da je bio u kontaktu s tehničkim direktorom (Jozak), te da su postojale naznake da možda neće biti ovdje Ne bih htio prejudicirati, ne znam radi li se o njegovoj ljutnji ili možda ponekoj povredi. Glupo mi je samo ovako nagađati. Dosad s njim nije bilo nikakvih problema, redovito je igrao, ponašao se perfektno, bilo je baš sve u redu..."

"Za ključnu utakmicu sa Švedskom trebali bi nam se priključiti Rog, Ćorić i Jedvaj, no to ćemo još iskomunicirati ovih dana. Rog se tek večeras vraća iz Napulja, treba vidjeti kakvo je stanje s Jedvejam, to jest sa zadnjoj liniji A vrste."

No, potom je Jozak dodao:

"Tokom nedjelje dogodila se velika promjena, u HNS su stigla dva emaila. Prvi od Alena Halilovića, drugi od sportskog direktora HSV-a. U oba smo zamoljeni da oslobodimo Alena ovih obaveza, svima je u interesu da se on što prije aklimatizira u novom klubu. Za mene ovo nije nekakva muljaža, HSV je preozbiljan klub za takve stvari, a i s Alenom nikad nije bilo problema. Nećemo ga sankcionirati, a ja ću narednih dana razgovarati s njim. Situacija je pod kontrolom, za nas ovdje nema drame".