GLOBUS

Doktor Donalda Trumpa priznao nevjerovatne stvari: Mislim da svijet ovo mora znati...

Medicinska predsjednička utrka u SAD

Avaz.ba

27.8.2016

Doktor Donalda Trumpa priznao je kako je u samo pet minuta napisao saopštenje o zdravstvenom stanju Donalda Trumpa, dok je on čekao u automobilu vani.

“Mislim da su u žurbi neke riječi prevedene na drukčiji način nego što su trebale,” rekao je doktor Harold Bornstein za NBC News, prenosi BBC.

Najzdraviji kandidat ikad

Doktor Bornstein je krajem prošle godine napisao da bi 70-godišnji republikanac Trump koji je kandidat za američkog predsjednika, bio “najzdravija osoba ikad izabrana za predsjednika.”

Rekao je kako je pisao saopštenje ‘Trumpovim jezikom.’ Dvije sedmice prije nego što je bilješka napisana, Trump je na svom Twitteru napisao da će u roku od dva tjedna njegov dugogodišnji doktor napisati njegovo potpuno medicinsko stanje koje će ‘biti savršeno.’

Doktor koji radi u njujorškoj bolnici York Lenox Hill kaže da je izvještaj možda malo ‘napuhao’ kako bi ljudi koji rade na Trumpovoj kampanji bili sretni. 

“Mislim da sam uzeo njihov način komuniciranja i to onda predstavio kao svoj.” Trump će u slučaju da bude izabran za američkog predsjednika biti najstariji kandidat ikad izabran. Njegova protivnica Hillary Clinton ima 68 godina.

I Clinton objavila svoje zdravstveno stanje

Zdravlje dvaju kandidata je postala središnja tema kampanje kada je Trump više puta ponovio kako je Clinton fizički nesposobna. Clinton mu je na to uzvratila da su njegove optužbe neosnovane, te kako se radi o ličnom napadu.

Clinton je onda objavila izvještaj o svom zdravstvenom stanju koje je potpisala njena doktorica Lisa Bardack.

“Ona je u odličnom fizičkom stanju i spremna služiti kao predsjednica SAD-a,” napisala je doktorica demokratske kandidatkinje.