NOGOMET

POČELA BUNDESLIGA Bayern deklasirao Werder, hat-trick Lewandowskog (VIDEO)

Prvak novu sezonu počeo silovito

D. K.

26.8.2016

Utakmicom prvog kola minhenski Bayern i Werder iz Bremena večeras su otvorili 54. izdanje njemačke Bundeslige. Branitelji titule iz prošle sezone večeras su na svojoj "Allianz Areni" deklasirali nemoćni Bremen sa visokih 6:0.

Igrala se deveta minuta kada je nakon ubačaja sa strane jedan od Werderovih defanzivaca glavom izbio loptu iz šesnaesterca. No, ona se odbila do iskusnog Španca Xabi Alonsa koji ju je rezantnim udarcem sa nekih 22-23 metra poslao pod prečku golmana Felixa Wiedwalda.


 
U 13. minuti bilo je već 2:0, a strijelac je bio Poljak Robert Lewandowski, na asistenciju Francka Riberyja. Tim rezultatom igrači su otišli na odmor.
 
No, na samom početku drugog dijela ponovo je mrežu gostiju zatresao Lewandowski, a ovaj put asistent je bio Thomas Muller.

Bavarci su i dalje nastavili u istom ritmu. Philipp Lahm u 66. minuti povisio je na 4:0, da bi u 73. bilo već 5:0. Strijelac je bio Franck Ribery, a za oba ova gola asistent je ponovo bio sjajni Muller.

statistika

Statistika meča

Konačni rezultat Bayern Minhen - Werder Bremen 6:0 djelo je fantastičnog Lewandowskog, koji je svoj večerašnji hat-trick zaključio golom sa bijele tačke u 77. minuti.