SARAJEVO

NA INICIJATIVU HANDANAGIĆA Mještanima Bistrika riješen dugogodišnji problem (VIDEO)

Projekat pokrenuo zajednički kandidat koalicije SDA-SBB za načelnika Općine Stari Grad

D. K.

26.8.2016

Građani Mjesne zajednice (MZ) Bistrik, općina Stari Grad Sarajevo, nedavno su na lični zahtjev u ulici Bakarevića dobili "ležeće policajce". Na taj način riješen je sigurnosni aspekt na koji su se žalili zbog prebrze vožnje nesavjesnih vozača koji su predstavljali opasnost po njihovu djecu.

Saobraćajni radovi izvedeni su na inicijativu Suada Handanagića, zajedničkog kandidata koalicije SDA-SBB na predstojećim lokalnim izborima za načelnika Općine Stari Grad.

- U nedavnom kontaktu sa stanovnicima ove MZ dobili smo zahtjev i molbu da im se riješi pitanje saobraćaja, s obzirom na to da nesavjesni vozači ovuda voze velikom brzinom. Građani su zahtijevali da im se postave "ležeći policajci", a to smo i uradili u ulicama Bakarevića i Sedrenik - kazao je Handanagić, istaknuti arhitekta, koji je skoro cijeli radni vijek proveo na poslovima projektiranja i planiranja.

Građani nisu krili oduševljenje izvedenim radovima u njihovom naselju.

- Ovo je nešto najljepše što se moglo desiti u našoj ulici Bakarevića, da dočekamo poslije dugo vremena da nam se opere ulica i postave "ležeći policajci" jer su djeca bila jako ugrožena - rekla je jedna građanka.

- Hvala ljudima koji su se založili, jer je ovo bilo zaista nužno potrebno - kazao je jedan stariji gospodin, koji je nastanjen u ulici Bakarevića.