KOLUMNE

Veći i od Euzebija

Ličnost dana Kristijano Ronaldo

Autor:H. P.

27.8.2016

Kristijano Ronaldo (Cristiano) živi godinu svojih snova. U maju je s Realom postao prvak Starog kontinenta, dva mjeseca kasnije slavio je titulu na Evropskom prvenstvu s Portugalom, da bi se preksinoć okitio epitetom najboljeg evropskog nogometaša.

Trofej UEFA-e osvojio je drugi put u karijeri, čime se izjednačio s ljutim rivalom Lionelom Mesijem (Messi). No, prema svemu ostalom pretekao je omalenog Argentinca i upravo u 2016. napravio razliku koja više nikome ne ostavlja dovoljno argumenata da Ronalda proglasi igračem lošijim od perjanice Barcelone. A samo prije dvije sezone bilo je mnogo više onih koji su tvrdili da brzonogi Portugalac nikad neće biti u rangu Mesija...

Također, mladić s Madeire predriblao je i sve koji su otvoreno ismijavali tezu da bi upravo on mogao biti nasljednik velikog Euzebija (Eusebio). I bili bi u pravu kad bi rekli da nije na nivou Crne pantere. Jer, Ronaldo je postao veći od Euzebija. Koliko god se nostalgičari bunili.

Kristijano Ronaldo dos Santos Aveiro rođen je 5. februara 1985. u Santo Antoniju, predgrađu Funšala na otoku Madeira. Ostalo je historija.