ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

ZENICA Na pomolu rješenje problema devastirane OŠ "Hasan Kikić" u Tetovu

Održan sastanak Vijeća roditelja s predstavnicima uprave škole i vlasti

A. Mujkić

26.8.2016

U sali Osnovne škole "Hasan Kikić" u Tetovu kod Zenice održan je sastanak Vijeća roditelja sa predstavnicima uprave škole, Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i Pedagoškog zavoda Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

U ovoj je školi prošlog proljeća pao strop jedne učionice. Građevinski institut nije izdao saglasnost za korištenje 14 od ukupno 16 učionica, zbog čega je upitan početak nove školske godine.

Na prijedlog direktorice škole Hasne Alihodžić, resorno ministarstvo usvojilo je plan organizacije nastavnog procesa koji bi se izvodio u preostale dvije učionice koje imaju saglasnost i šest improvizovanih.

- Usvojili smo sve prijedloge koje nam je delegiralo Vijeće roditelja ove škole. Imali smo mogućnosti, da nastavu izvodimo u improvizovanim učionicama ili da djeca vozare u Zenicu. Očekujemo da će radovi na uređenju prostorija biti završeni na vrijeme i da će nastava početi kako je i planirano - izjavila je za "Avaz" Bernadeta Galijašević, pomoćnica ministra za obrazovanje.

Prema njenima riječima, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK razmatra mogućnost izgradnje novog školskog objekta, na čemu insistiraju u stanovnici ovog dijela zeničke općine.

Centralnu osnovnu školu "Hasan Kikić" u Tetovu pohađaju i učenici područnih škola iz Gradišća i Banloza. Narednih dana školsku zgradu u Tetovu posjetit će Miralem Galijašević, premijer ZDK.