SARAJEVO

Sjednica Skupštine KS zakazana za 7.septembar

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo:

Press služba KS

25.8.2016

Skupština Kantona Sarajevo će 19. redovnu sjednicu održati u srijedu, 7. septembra  2016. godine, sa početkom u 10:00 sati, utvrđeno je danas na sjednici Kolegija ovog zakonodavnog tijela.

Prema utvrđenom dnevnom redu, zastupnici Skupštine KS će se, između ostalog, izjašnjavati o prijedlozima odluka o osnivanju Turističke zajednice KS i o utvrđivanju postojanja javnog interesa za osnivanje Javne ustanove Osnovna škola “ŠIP” Sarajevo, kao i o prijedlogu Strategije razvoja Kantona Sarajevo do 2020.godine.

Od predloženih zakonskih akata, na dnevnom redu naći će se i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice s djecom, o izmjenama odluke o provođenju Prostornog plana posebnog područja prirodnog naslijeđa "Vodopad Skakavac", kao i prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Nacrt sporazuma o regulisanju međusobnih prava i obaveza između Kantona Sarajevo – Ministarstvo saobraćaja i Općine Novo Sarajevo na zajedničkoj izgradnji podzemne garaže G3 u ulici Kolodvorska u Sarajevu.

Na pomenutoj sjednici bit će riječi i o prijedlozima odluka o usklađivanju statusa kantonalnih javnih preduzeća "Veterinarska stanica", "Sarajevo – šume", "Poljoprivrednog dobra Butmir", Centra "Skenderija" i "ZOI'84" OCS, kao i o prijedlogu odluke o dopuni odluke o imenovanju članova Vijeća nacionalnih manjina KS.