VIJESTI

Petrić: Ne vidim razloga da se ne izjasnimo o zahtjevu RS i prekinemo tu trakavicu

Sjednica CIK-a u Sarajevu

Autor:S. DEGIRMENDŽIĆ

25.8.2016

Branko Petrić, član CIK-a uputio je na početku današnje sjednice Komisije primjedbu što se na dnevnom redu nije našao zahtjev Republičke komisije za referendum upućen CIK-u u vezi dostave biračkog spiska za potrebe održavanja referenduma u RS-u.

- Ne vidim razloga da se ne izjasnimo o tome, da prekinemo trakavicu i prijetnje koje dobivamo. Ne trebamo se plašiti za naše odluke i ne trebamo čekati kominikee s nekih sijela da bismo donijeli odluku - kazao je Petrić.

No,nakon sto je Ahmet Šantić, predsjednik CIK-a pojasnio da su nakon sjednice Kolegija CIK-stigla tri nova zahtjeva iz RS-a u vezi biračkog spiska, a među kojima je i onaj za izuzeće Suada Arnautovića, člana CIK-a iz procesa odlučivanja o ovom pitanju, a o svemu nadležne službe CIK-a trebaju dati svoje mišljenje i dostaviti materijale te da će Komisija zbog toga o ovom pitanju raspravljati naredne sedmice.

Petrić je odustao od prijedloga da se o ovoj tački raspravlja danas. No,ipak je dijelom vođena rasprava o najavljenom referendumu u RS-u