REGION

MISTERIJA ZLOČINA Automehaničara Elmira ubio ljubomorni muž?

Nepoznati detalji ubistva

(N. K.)

25.8.2016

Automehaničar Elmir Ibrahimi (34), koji je preksinoć na Pančevačkom mostu u Beogradu pronađen u automobilu Tuareg sa ranom od metka na grudima, najvjerovatnije se tu dovezao u pokušaju da se domogne bolnice, a sumnja se da je upucan negdje na lijevoj obali Dunava.

To je utvrdila istraga jer u automobilu nema oštećenja od metaka niti tragova baruta. Međutim, do sada nije utvrđeno ni ko, ni zašto je pucao u njega, ali ni gdje se to dogodilo.

Prema riječima njegovih prijatelja, motiv bi jedino mogao da bude ljubomora, jer su ga svi voljeli, naročito žene!

– Elmir je kobne večeri bio u jednom kafiću u Borči. Oko 21.40 je poslao djevojci poruku u kojoj je naveo da će se naći s njom za 15 minuta. E sad, šta je u tih nekoliko minuta i gdje pošlo po zlu, nadam se da će inspektori saznati – rekao je za Alo jedan od njegovih bliskih prijatelja.

Elmir je važio za jednog od boljih automehaničara, koji je život posvetio svom poslu, te je jučer na Zrenjaninskom putu, a i nekoliko kilometara dalje, u Borči, bilo postavljano pitanje zašto bi neko njega upucao.

– Pa znate li kakav je to čovjek bio? Uvijek spreman da pomogne i vječito nasmijan. Ma njega su svi voljeli, a bio je i magnet za žene, koje su ga saletale. Koliko sam ga ja upoznao, volio je samo tri stvari – automobile, mehaniku i žene. Zato i sumnjam da iza svega stoji neki ljubomorni muž – rekao nam je njegov prijatelj.

Elmir je radio u auto-servisu "Živković". Vlasnik servisa Milan i njegov sin nakon tragične vijesti samo odmahuju glavom.

– Čuli smo da je naš Neša (Elmir) pronađen ranjen na Pančevačkom mostu. Vjerovatno je htio da se odveze do bolnice, valjda je mislio da može. O njemu mogu da kažem samo najbolje jer je bio moj učenik. Njega i njegove znam više od 15 godina. Eto, prije vas je bio i njegov brat Šeki, koji je saobraćajni policajac, ali ni on ne zna šta se dogodilo. Juri da organizuje sahranu u Dragašu. Otišao je da sačeka oca, da zajedno preuzmu Nešino tijelo i da ga tamo voze kako bi ga sahranili – rekao nam je Milan Živković.

– Ne znam šta da kažem… Neša je bio veseljak koji je volio svoj posao. Nakon smrti njegovog prethodnog poslodavca, dogovorili smo se da iznajmi dio garaže i ovdje radi. Mušterije su bile zadovoljne radom, a i zato što se stalno šalio. Jučer je oko 16 sati završio posao i rekao da ide nekome da pomogne u gradu, te je ponio laptop i alat radi dijagnostike – naveo je on.

Elmir je živio sa roditeljima i bratom u kući na putu za Crvenku. U njegovoj ulici jučer je vladala mučna tišina, koju je prekidao jecaj iz njegove kuće.

– Ništa nas ne pitajte, ne znamo šta se dogodilo. Znamo samo da je Elmir pronađen sa ranom na Pančevačkom mostu. Ni na kom mjestu je ranjen, ma ništa… I mi imamo samo pitanja bez odgovora – rekao je Elmirov ujak.

– Bojim se za sestru, Elmirovu majku. Ona je srčani bolesnik i već je danas zbog nje dolazila Hitna pomoć – dodao je kratko.

Elmirov džip zatečen je preksinoć sa upaljenim svjetlima i motorom u lijevoj traci na Pančevačkom mostu, u smjeru ka gradu. Policiju je pozvao vozač GSP-a. U prvi mah su svi pomislili da je vozač zaspao ili doživio infarkt, a onda je utvrđeno da ima prostrelnu ranu u grudima. Preminuo je u Urgentnom centru. Elmir Ibrahimi nije imao krivični dosije.