REGION

OTAC RAFAILO POKIDAO Konstatovao da je heroin preskup, sada priča o pokemonima (VIDEO)

Zapalio društvene mreže

(A. Č.)

24.8.2016

Otac Rafailo je već poznat javnosti. On je prije nekoliko mjeseci tokom liturgije održane za Bogojavljenje, rekao pred stotinu ljudi da je "voda skupa i preskupa, a heroin loš i nikakav", a poslije je i objasnio na šta je konkretno mislio.

Video-snimak propovjedi sa tom po mnogima šokantnom rečenicom, koji je odmah osvanuo na Yotubeu, bukvalno je zapalio internet, izazvao pravi šok i komentare poput "doživjesmo i to da se pop vjernicima žali na kvalitet droge".

Ali, još jedan njegov snimak je objavljen na Youtubu. Otac Rafailo pripovjeda o Pokemonima koje naziva demonskim silama.

"... Upitao sam našu dječurliju, loviš li ih, jeste li čuli za lov, kažu jesmo, kako nismo. Za Pokemone ima mjesta, ne samo to, ima i interesovanja, pa ćemo za deset dana vidjeti čovjeka koji sa svojim priborom lovačkim, takozvanim mobilnim telefonom, trči po gradskom parkingu i prepada žene jer je nadomak da ulovi. Koga? Pokemona. Za njih ima mjesta, braćo i sestre, i za mnoge druge 'pokemone' i 'supermene'...", rekao je ogorčeni otac Rafailo.