CRNA HRONIKA

OTKRIVENI STRAŠNI DETALJI Evo šta se desilo neposredno prije ubistva djeteta

Zvornik potresa strašan zločin

Avaz.ba

24.8.2016

Smrt dječaka, sarog 20 mjeseci, za koje su osumnjičeni ujak i njegova nevjenčana supruga potresa Zvornik.

Kako je dječak preminuo bit će poznato tek nakon eshumacije tijela koja bi trebalo da bude obavljena danas.

Mediji, nezvanično prenose da je dječak ubijen u noći izemđu 16. i 17. avgusta.

Njegova ujna Fata Durak je navodno razgovarala telefonom i nervirao ju je plač 20-mjesečnog Lazara. Kada ga je udarila, pao je i udario glavom o beton, javlja RTRS.

Durak je, kako navode mediji, sakirala tijelo i iste noći pobegla iz kuće.

Klupko je počelo da se odmotava sutradan kada je Fata pronađena u Živinicama, a ona i njen nevjenčani suprug Mijat Stankić su u policji odgovornost za smrt djeteta prebacivali jedno na drugo.

Kako navode baka i djed ubijenog dječaka, oboje su imali problema sa alkoholom.

Lazareva baka, Milena Stankić kaže da je Fata tukla dijete, u šta je sumnjao i njegov otac Slađan Rebić, koji kaže nije imao uslove da se stara o djeci, ali je primjećivao da Lazar ima modrice i ogrebotine.

“Ubijeni dječak ima i brata, koji je rođen lani. Majka ih je napustila, i povjereni su ocu, koji je jako vezan za njih, a koji radi u u Zvorniku. Pošto je prezauzet poslom i nije mogao da se stara o djeci, on ih je dao punici da ih čuva. S obzirom na to da je baka bolesna, djecu su čuvali Stankić i Durakova”, pišu Nezavisne novine.

Otkrivanje monstruoznog zločina odvijalo se u etapama, pa je tako, još kada je otac prijavio nestanak, na površinu isplivalo mnogo nelogičnosti. 

“Otac je tražio od ujaka da vidi dijete, ali mu je Stankić rekao da je dječak sa Fatom negdje otišao u noći između 16. i 17. avgusta, te da mu se Durakova od tada ne javlja na telefon”, pojašnjava sagovornik.

Istraga je potom išla tim tragom, te je raspisana potraga za djetetom i Durakovom, koja je, ispostavilo se, otišla u Živinice, gdje ju je policija na kraju i pronašla, ali dječaka nije bilo s njom.

“Žena je, pritisnuta nizom pitanja, popustila i priznala da je dječak ubijen. To je bio šok za sve. Potom je i Stankić uhapšen. Kako su ga tačno ubili, podatak je koji ne možemo otkriti, jer tijelo još nije ekshumirano, s obzirom na to da je za to potrebna dokumentacija”, kaže izvor.

Policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Zvornik, uhapsili su Mijata Stankića i njegovu nevjenčanu suprugu Fatimu Durak (34) iz Zvornika, zbog sumnje da su ubili dječaka.