REGION

SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO BALKAN Držali ropkinju u kući, jadnu ženu polili solnom kiselinom

Stravičan slučaj zlostavljanja

Avaz.ba

24.8.2016

Zbog strašnog zlostavljanja 43-godišnje zaposlenice pod istragom se našla i supruga 31-godišnjeg ugostitelja iz Poreča.

Još krajem prošlog mjeseca razotkriven je ovaj monstruozni slučaj, te je uhapšen 31-godišnjak koji je u svom lokalu u Poreču zaposlio nesretnu ženu iz Slavonije, sezonsku radnicu, iskoristivši činjenicu da nije imala sredstava za život niti smještaj.

Nije joj davala platu
 
No, uprkos tome za rad joj nije isplaćivao novčanu naknadu, nego joj je tek povremeno davao nešto malo novca i neke druge premete. Morala je spavati u skladištu, a mobitel joj je cijelo vrijeme nadzirao. Kada bi pogriješila dobivala je batine. Nasilni gazda teško ju je i povrijedio.

U tome svemu, kako sumnja tužiteljstvo, pomagala mu je i supruga, 31-godišnjakinja koja je sada također prijavljena zbog protupravnog oduzimanja slobode, trgovinu ljudima i poticanje svog muža na premlaćivanje radnice.

Žena pomagala mužu

U prijavi stoji da je 31-godišnjakinja od septembra 2015. do 17. julaa 2016. godine pomagala mužu da drži zaposlenicu u gotovo ropskom položaju, te da za njih radi u kuhinji i cateringu kako bi im otplatila dug. Iako taj dug uopće nije bio definiran 43-godišnjakinja je morala raditi bez uredne plate.

Brutalna gazdarica cijelo je vrijeme nadzirala njezin telefon i prijenosno računalo. “Nemaš kamo otići odavde”, prijetila joj je, a sve je kulminiralo kad joj je po leđima prolila solu kiselinu. Po tijelu nesretne žene gasila je opuške i ubadala ju nožem.

Držali je zaključanu

Jednom je 43-godišnjakinji ošišala kosu, a drugi put ju je natjerala da se sama ispred nje ošiša.

Upravo je vlasnica lokala tražila svog muža da zaposlenicu tuče i to nije prestajalo sve dok je nije teško povrijedio.

Kako bi svoje iživljavanje skrili, odnosno kako niko ne bi vidio pretučenu i ošišanu 43-godišnjakinju, početkom ove godine zaključali su je 5-6 dana u ostavi. Još je dva dana bila zaključana u spavaćoj sobi u stanu.

Samo povremeno puštali su je na toalet.

U međuvremenu se javilo još žrtava okrutnih ugostitelja iz Poreča. Među njima je i 18-godišnjakinja iz Kutine kojoj je, prije nego što ju je prijavio, uzeo sve lične dokumente. Ni njoj nije davao uredno platu, te ju je pred poznanicima pretukao.