SPORT

BH. OLIMPIJCI SE VRATILI Ovo je veliko iskustvo, bit će bolje u Tokiju

Naši sportisti nisu osvojili medalju

Fena

24.8.2016

Članovi Olimpijskog komiteta BiH i bosanskohercegovačka streljačica Tatjana Đekanović doputovali su u Sarajevo iz brazilskog Rio de Janeira, gdje su najbolji sportisti BiH nastupili na ljetnim olimpijskim igrama.

Streljačica Tatjana Đekanović, koja je u Riu nastupila u gađanju vazdušnom puškom s deset metara, vjeruje da će iskustva s olimpijade značajno doprinjeti njenom sportskom razvoju, te da će njen talent tek doći do izražaja na olimpijadi u Tokiju za četiri godine.

olimpijci-3

Kvesić:Moramo biti zadovoljni

- Na olimpijadi nam je bilo veoma lijepo. Bilo je to veliko iskustvo za sve nas. Ovo iskustvo je promijenilo dosta toga u mom životu. Ja sam mlada sportistkinja i nadam se da će na idućoj olimpijadi biti još bolje. Mislim da trebate biti ponosni na nas - izjavila je Đekanović.

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Marijan Kvesić smatra da bh. javnost mora biti zadovoljna rezultatima naših sportista s obzirom na uvjete u kojima oni treniraju.

olimpijci-2

- S obzirom na uvjete u kojima se razvija sport u Bosni i Hercegovini, mi moramo biti zadovoljni ovim rezultatima.  Na olimpijadi smo imali 11 sportista koji su pokušali ostvariti najbolje rezultate. Nažalost, Amel Tuka nije uspio, ali sigurni smo da će nas u narednim trkama obradovati svojim rezultatima - rekao je Kvesić.

Ostatak olimpijske delegacije BiH u Sarajevo će doputovati u večernjim satima.