BIH

Na graničnom prelazu Doljani-Metković saobraćaju samo državljani EU

Nema dužih zastoja u odvijanju saobraćaja

Fena

24.8.2016

Zbog kvara na informacionom sistemu u Hrvatskoj, na graničnom prelazu Doljani-Metković saobraćaju samo državljani EU.  

Na putevima u Bosni i Hercegovini nema dužih zastoja u odvijanju saobraćaja. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja. Vozači se mole za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.  

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su na dionici M-1.8 Lončari-Orašje (u blizini mjesta Dusine).

Zbog izvođenja minerskih radova, svakodnevno u vremenu od 14 do 14:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja na dionici M-16 Banja Luka-Jajce (na lokalitetu Bočac).

Počeli su sanacioni radovi na dionici M-16.2 Prozor-Jablanica. Saobraćaj se za vrijeme izvođenja radova odvija jednom trakom naizmjenično uz postavljenu privremenu signalizaciju.  

Zbog sanacionih radova, sporije se saobraća i na dionicama autoputeva A-1 Lepenica-Tarčin (na  izlazu iz tunela Grab) i Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim  magistralnih puteva: M-16.4 Bugojno-Novi Travnik, M-17 Jablanica-Mostar, M-18 Živinice-Šićki Brod  i M-5 Bihać-Izačić, kao i puteva na području  Prozora (M-16.2), Olova (M-18) i Livna (M-6.1).

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.