PUTOVANJA

NEBESKI BLUD Stjuardesa otkriva šta se dešava na letovima bogataša

Emily George radila na brojnim privatnim letovima

(Mi. K)

24.8.2016

Stjuardesa Emily George radila je na brojnim privatnim letovima, a za britanski Telegraph je odlučila da otkrije šta se sve događa u privatnim avionima bogataša visoko iznad zemlje.

- Kada možete sebi da priuštite privatni let, novac vam nije problem. Bilo je tu večera od milion funti, salate od 700 dolara, pa čak i teretana u avionu ili diskoteke sa šipkama na kojima djevojke mogu da plešu... Vidjela sam čak i presto od zlata - ispričala je Emilya.

Često se susretala s nemogućim zahtjevima koje je morala da ispuni. Plaćali su joj vožnju taksijem od 500 funti samo da bi pokupila kavijar, a čak je dolazilo i do prisilnog slijetanja zbog snažne želje za Mcdonaldsovom hranom.

- Jednom sam posluživala losos kojemu su cijeli njegov život puštali klasičnu muziku - otkriva samo jedan od mnogih potpuno bizarnih zahtjeva bezobrazno bogatih putnika.

Nemoralne ponude su normalan dio posla, kaže. Najgore joj je bilo s moćnim poslovnim ljudima koji bi je dodirivali ili joj bez srama nudili intimna druženja, a znali su i da nenajavljeno upadaju u njenu hotelsku sobu.

Vlasnik jednog privatnog aviona je imao čak i nastrane uniforme za stjuardese, koje su morale da nose sve vrijeme, a one koje bi odbile ne bi dobro prošle.

No, ima ovaj posao i pozitivnih strana, priznaje Emilya. Dobijala je ogromne dnevnice i od nekoliko hiljada dolara, skupe pokone, šminku i odjeću, kao i brojne VIP ulaznice.

Odsjedala je u najskupljim hotelima i jela u najboljim restoranima, a često je dobijala i svog privatnog vozača do sljedećeg leta. Uniforme su većinom radili čuveni dizajneri, a mogla je da jede sve što jedu i klijenti u avionu.

Otkrila je da za ovaj posao osoba mora da bude veoma diskretna i spremna na buran raspored.

Ključno je, kaže, znati da se nosite sa zahtjevnim klijentima čije želje često znaju da budu van granica zdravog razuma.