NOGOMET

LIGA PRVAKA Krah Rome, Porto izborio grupnu fazu

Edin Džeko predvodio napad

Al. Ti. - A. Č

23.8.2016

22:37 Završeno je pet revanš utakmica play offa Lige prvaka. Roma Edina Džeke igrat će u Evropskoj umjesto u Ligi prvaka.

Meksički igrači Miguel Layun i Jesus Manuel Corona potvrdili su prolaz Porta u grupnu fazu Lige prvaka golovima u 73. i 75. minuti susreta.

Felipe je prethodno u 8. minuti doveo portugalski tim u vodstvo od 1:0. Roma je završila meč s dva igrača manje, jer su De Rossi i Emeroson dobili crvene kartone.

U ostalim utakmicama postignuti su sljedeći rezultati:

Hapoel – Celtic 2:0 (prvi meč 2:5, dalje ide Celtic)
Legia - Dundaik 1:1 (2:0, Legia)
Monaco - Villarreal 1:0 (2:1, Monaco)
Plzen - Ludogorets 2:2 (0:2, Ludogorets)

Izraelski šampion je presmiješnim golom poveo 2:0 protiv Celtica od 48. minute i bio im je potreban samo jedan gol da izbace Kelte koji su u prvom meču slavili 5:2. Nije da nisu imali prilika za taj treći gol, ali lopta nije htjela u mrežu.

Dundalk je neočekivano vodio u Poljskoj 1:0, međutim u sudijskoj nadoknadi primili su gol za 1:1.

21:35 Ekipa Porta nakon prvog poluvremena vodi protiv domaće Rome 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Monteiro u 8. minuti.

Roma je nakon prvih 45. minuta izvela čak 9 kornera, ali i pored negativnog rezultata, Roma će u nastavku igrati i bez De Rossija koji je zaradio direktan crveni karton.

Naš Edin Džeko igra od početka, a istakao se sjajnom asistencijom za Salaha koji nije uspio iskoristiti veliku šansu za izjednačenje.

20:40 Na stadionu Olimpico večeras se igra utakmica play offa za plasman u Ligu prvaka, a sastaju se domaća Roma i Porto.

U prvoj utakmici igranoj prije sedam dana na stadionu Dragao bilo je 1:1, a u toj utakmici kapiten našeg nacionalnog tima odigrao je vrlo dobro, a propustio je i veliku priliku da savlada velikog Ikera Casillasa.

Upravo na večerašnjoj utakmici naš kapiten će predvoditi napad Rome u pohodu na plasman u Ligu prvaka.

Sastav Rome za večeras:

Szczesny, Peres, Manolas, De Rossi, Jesus, Nainggolan, Paredes, Strootman, Salah, Perotti, Džeko