NOGOMET

UPOZORENJE NAVIJAČIMA CELTICA Večeras ne nosite zastave Palestine ili...

Uoči revanša LP

M. D.

23.8.2016

Večeras se igraju revanš susreti kvalifikacija za Ligu prvaka.

Nama najzanimljiviji susret svakako je onaj izmđu Rome i Porta, ali u svijetu je jedna druga večerašnja u žiži interesovanja.

Izraelska ekipa Hapoel Beer Sheva dočekuje Celtic, u susretu u kojem je već praktično odlučeno ko će ići dalje, s obzirom da je prvi susret na Celtic Parku završio pobjedom Škota 5:2.

Međutim, ova utakmica ne privlači pažnju zbog rezultata, već onog što se dešavalo na tribinama u prvoj utakmici. Navijači Celtica, poznati po svojoj podršci Palestini, istakli su na desetine palestinskih zastava na susretu, nakon čega je UEFA odlučila kazniti ovaj klub zbog "političkih provokacija".

Navijači Celtica su odlučili odgovoriti UEFA-i na način da su organizovali humanitarnu akciju prikupljanja novca za Palestinu, te su u ovom trenutku prikupili više od 100.000 funti!

Ne treba posebno napominjati kako su Izraelci reagovali na ovakvo ponašanje škotskih navijača, pa će večeras na tribinama Turner stadiona u Beershebi biti veoma napeto, jer je najavljen dolazak nekoliko hiljada navijača iz Škotske.

Celticovim navijačima je savjetovano da na stadion ne unose zastave Palestine, jer bi to moglo izazvati nerede, a policija upozorava i na mogući prekid utakmice.