NOGOMET

ŽELJO IMA TRENERA Slavko Petrović preuzeo tim s Grbavice!

Sjednica uprave FK Željezničar

A.Č.

23.8.2016

Okončana je sjednica Upravnog i Nadzornog odbora fudbalskog kluba Željezničar, nakon koje je ozvaničen novi šef stručnog štaba poslije otkaza Milošu Kostiću.

Iako su se prethodnih dana po kuloarima spominjala imena Slavena Muse, Sime Krunića i Vlade Jagodića, novi trener "Plavih" bit će sada već bivši šef struke Radnika iz Bijeljine, Slavko Petrović.

On će biti sedmi trener u posljednjih godinu i po, nakon Admira Adžema, Milomira Odovića, Vlade Čapljića, Edisa Mulalića, Harisa Alihodžića i Miloša Kostića.

Petrović će sutra potpisati ugovor, dok se ne završi sva potrebna "papirologija".

Slavko Petrović je rođen 10. augusta 1958. godine u Beogradu. U svojoj karijeri je kao golman nosio dres Crvene zvezde, te nekoliko njemačkih klubova.

Trenersku karijeru je počeo 1992.godine i najveći dio vremena radio je upravo u Njemačkoj. Prvo je trenirao niželigaše Alemanniu Groß-Rohrheim i Amicitia Viernheim. Potom je radio u 1. Bundesligi, ekipi Karlsruhera kao pomoćnik, a zatim je vodio Darmstadt, Carl Zeiss Jenu, Fortunu Dusseldorf, Waldhof Mannheim te mađarski Zalaegerszeg TE.

Nakon toga dolazi u Srbiju gdje je vodio Borac Čačak u dva navrata, te ekipu beogradskog Rada. 2014.godine preuzeo je Radnik iz Bijeljine.

Radnik je sa klupe predvodio na ukupno 46 utakmica, a ostvario je 18 pobjeda, te po 14 remija i poraza. U prošloj sezoni je osvojio Kup Bosne i Hercegovine pobijedivši u finalu ekipu Slobode. U tekućoj sezoni Radnik je osvojio osam bodova nakon prvih šest kola.