NOGOMET

SPLIĆANI OGORČENI Pa Hrvoje Čale je 2008. otišao za veći novac od Tine Sušića

Naš veznjak karijeru nastavlja u Genku

(A.Č.)

23.8.2016

Prazna blagajna malo će se napuniti, ali će zato kvalitetom siromašna ekipa ostati i bez ono malo klase koju ima.

Tino-Sven Sušić (24) odlazi, bolje reći vraća se u Genk, belgijski klub za koji je igrao do 14. do 16. godine. Hajduku bi trebalo pripasti oko dva miliona eura odštete za igrača koji je u februaru prošle godine potpisao ugovor do 2018.

Nakon četiri godine u Hajduku, od čega je zadnje tri bio ključni igrač, Sušiću bi uzvratna utakmica play-offa Europa Lige protiv Maccabija na Poljudu trebala biti zadnja za klub u kojem je veznjak stekao afirmaciju, piše Dalmatinski portal.

Ono međutim čime su zgroženi navijači Hajduka i sportska javnost u splitu je visina obeštećenja.

I dok Dinamo svoje igrače prodaje za basnoslovne cifre, Hajduku to ne polazi za rukom.

- Hrvoje Čale iz Dinama je otišao u Trabzonspor za čak 2.5 milijuna eura, i to davne 2008.

A Tino Sven Sušić, koji zna igrati nogomet i dobar je igrač, iz Hajduka će otići u Genk za samo 2 milijuna eura. Kako komentirate ovo? Tko je glavni krivac za tako loš Hajduk? – jedan je od komentara na društvenim mrežama.

- I tko je tu sad lud? Cijelo vrijeme se govrilo o cifri od 4-5 milijuna eura, a on će otići za samo dva milijuna. Jel moguće da Hajduk ne zna prodati igrača kako treba? Ovo je sramotno!!! I sad opet po starom, za ovo su krivi HNS, Šuker, Mamić, Zagreb... Zamislite vi to, ne znaš prodati igrača i onda ideš okolo tražiti krivca zbog toga. Samo jedan od bisera sa juga... Hajduče, trebamo te starog, moćnog i neustrašivog! Ovo je mizerno... poručuju na jednom od portala.