BIZNIS

GRADAČAC: Sutra otvaranje Sajma šljive

Tradicionalna manifestacija od 24. do 28. avgusta

Fena

23.8.2016

U srijedu 24. avgusta u 12 sati na svečan način u Gradačcu će biti otvoren 43. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije, poznatiji kao  “Sajam šljive”.

Privrednu manifestaciju, koja svojim sadržajem predstavlja jedinstven jesenji sajam poljoprivrede i prehrambene industrije za Bosnu i Hercegovini,  svečano će otvoriti premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić.

Ceremoniji otvaranja prisustvovaće će brojni dužnosnici, predstavnici javnoga, političkoga i kulturnoga života u BiH, a jedan od gostiju bit će i bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, koji četvrti put dolazi na Sajam šljive.

Na ovogodišnjem Sajmu šljive svoje proizvode i usluge, na oko 2 500 kvadratnih metara zatvorenog i na oko 3 000 metara otvorenoga sajamskoga prostora, prezentirat će 302 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja okruženja i Europske unije.

- Ovaj  43. po redu sajam,  jedan od najbrojnijih po broju izlagača, što dovoljno govori o kvaliteti ove sajamske manifestacije, ali i želji izlagača da se predstave u Gradačcu - kazao je  direktor Gradačačkoga sjama Hašim Šabanović.

Ovogodišnji 43. međunarodni sajm poljoprivrede i prehrambene idustrije - Sajm šljive održat će se od 24. do 28. avgusta.