BIH

POVRATAK LJETA Evo kada stiže novi val vrućina i temperature više od 30 stepeni!

Prognoza vremena

N. K.

23.8.2016

U Bosni se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok će u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne biti slabe kiše ili kratkotrajnih pljuskova, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana, očekuje se postupan prestanak padavina i razvedravanje. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura do 23, na jugu do 29 stepeni.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme bit će sutra. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima može pasti i malo kiše. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Najviša dnevna do 25, na jugu do 30 stepeni.

U četvrtak se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura do 25, na jugu do 31 stepen. Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost očekuje se u petak. Najviša dnevna temperatura do 29, na jugu do 31 stepen.

Sudeći prema sedmodnevnoj prognozi sve do kraja sedmice očekuje nas sunčano, čak i vruće vrijeme. Temperature će se širom zemlje opet penjati iznad 30 stepeni, a vrhunac rasta temperatura očekuje se u danima vikenda.