VIJESTI

Tuzlak čekao jedan par na kladionici za 20.000 KM i na kraju umalo završio u bolnici!

Nakon što je Atletico Madrid na svom terenu remizirao sa Alavesom

D. K.

22.8.2016

Jedan tuzlanski kladioničar sinoć je proživljavao pravu dramu, a možda i najteže trenutke u životu. Na kraju je, nažalost, ostao kratkih rukava i bez 20.000 maraka u džepu.

Odigravši sedmični tiket na kojem je naredao 30 parova od utorka pa do nedjelje, na pet uplaćenih maraka i koeficijent 4.721 dobitak mu je, kada se odbije porez, bio fantastičnih 20.183 KM.

listic

No, da kladionicu ne opustoši u pravom smislu riječi pobrinuo se igrač španskog Alavesa Manu Garcia...

Naime, Tuzlak je do sinoć pogodio 29 parova, i bila mu je potrebna još samo pobjeda Atletico Madrida na svom "Vicente Calderonu" nad Alavesom, u okviru prvog kola španske Primere.

Domaći sastav, naravno, bio je apsolutni favorit, što je govorila i kvota (1,20). I na terenu je to tako izgledalo, pošto je tokom cijelog susreta Atletico dominirao. Dovoljno je samo da pogledate statistiku meča...

atletico

Statistika meča Atletico Madrid - Alaves

Igrala se 93. minuta, kada je glavni sudija meča Ignacio Iglesias pokazao na bijelu tačku. Loptu je namjestio Kevin Gameiro i bio siguran realizator. Atletico je poveo 1:0. Tuzlak je u tom momentu vjerovatno mislio da ima novac u džepu, s obzirom na to da se očekivao kraj meča jer ga je glavni sudija produžio za tri minute.

No, nažalost, dvije minute kasnije, dakle u 95. minuti stiže šok. Manu Garcia šutirao je sa oko 25 metara, eurogol - golman je bio nemoćan, Atletico Madrid - Alaves 1:1...sudija odmah svira kraj.

Na društvenoj mreži Facebook raznorazni komentari, kako oni koji se solidarišu sa nesretnim Tuzlakom, tako i oni koji mu spočitavaju da se trebao "ograditi. Nije poznato je li se "gradio", ali u svakom slučaju svaka mu čast na sportskom znanju koje je pokazao pogodivši 29 parova...