NOGOMET

NOVI ŠAMAR Metalleghe ponizilo Sarajevo na Koševu, navijači traže ostavku Hurtića

Posljednja utakmica 6. kola Premijer lige BiH

Al. Ti.

22.8.2016

Nogometaši Sarajeva danas su u posljednjoj utakmici 6. kola nogometne Premijer lige BiH šokantno poraženi na Koševu od novajlije u elitnom društvu, ekipe Metalleghea rezultatom 2:1.

U poprilično šokantnoj utakmici kada su u pitanju navijači i igrači Sarajeva, ekipa Metalleghea je potpuno neočekivano došla do sva tri boda, ali i sasvim zasluženo.

Izabranici Almira Hurtića, kojem su navijači sa tribina poručili da odlazi sa klupe bordo tima su igrali loše.

Šok za navijače Sarajeva desio se u 17. minuti kada je Stakić pogodio za vodstvo Metalleghea. Samo nekoliko minuta kasnije domaći su mogli doći do izjednačenja, ali Ahmetović ne iskorištava stopostotnu priliku.

Moglo je Metalleghe do ubjedljivije prednosti, ali Bibić nije bio precizan u dva navrata u samom finišu prvog dijela.

U drugom poluvremenu Sarajevo je počelo nešto ofanzivnije, a prvi pokušaj Ahmetovića je izblokiran.

Ipak u jeku napada domaćeg tima Metalleghe dolazi do novog gola, a strijelac je bio Kovač u 61. minuti. Ipak 10-ak minuta kasnije Ahmetović pogađa za 2:1, što je donijelo i malo nade domaćim igračima. U nastavku utakmice gledali smo napade Sarajeva, ali Ahmetović nije bio siguran.

Ostalo je 2:1 za Metalleghe, a ovo je i zvanično najveća pobjeda u historiji tima iz Jajca. Navijači Sarajeva bili su ogorčeni i razočarani igrom svojih ljubimaca, a i više puta su tražili ostavku Almira Hurtića.

18:50 Ekipa Sarajeva u okviru 6. kola nogometne Premijer lige BiH igra svoju utakmicu protiv novajlije u elitnom fudbalu, ekipe Mettaleghea, a pola sata do kraja utakmice, ekipa iz Jajca vodi 2:0.

Očigledno potreseni lošom atmosferom u klubu, ali i generalnim stanjem, bordo tim igra očajno u ovoj utakmici, što su gostujući igrači iskoristili na najbolji mogući način.

Golove za Metalleghe postigli su Stakić u 17. minuti, a drugi gol djelo je Mirze Kovača u 60.

Nedugo nakon ovog navijači Sarajeva su zahtjevali ostavku Almira Hurtića na mjestu trenera tima sa Koševa.