GLOBUS

IZ ISLAMSKE DRŽAVE STIŽU STRAŠNE VIJESTI Spremne samoubice koje će biti teško zaustaviti

Djeca u službi monstruma

Avaz.ba

21.8.2016

Od terorista iz tzv Islamske države čovječanstvo je posljednjih godina naviklo na najgore što ljudski rod može zamisliti.

Barbari koji okupiraju teritoriju Sirije i Iraka i koji sebe nazivaju Islamska država ne prezaju od najmorbidnijih i najbrutalnijih taktika i načina djelovanja.

Međutim, informacije koje danas dolaze iz Iraka i Turske daju jednu novu dimenziju terorističkom djelovanju Islamske države.

Nakon što je predsjednik Turske Redžep Tayib Erdogan otkrio kako je samoubilački napad na kurdskoj svadbi na jugu Turske izvelo dijete, iz Iraka stižu informacije kako je još jedno dijete-samoubica uhvaćeno prije nego što je izvelo napad.

Kako prenose lokalni mediji, kurdske Pešmerge su u iračkom gradu Kirkutu uhapsile dijete, starosti 12-13 godina, koje je bilo obučeno, naoružano i spremno da izvede samoubilački napad.


 
Čini se kako je nova taktika Islamske države slanje djece u samoubilačke misije, što bi moglo dodatno zakomplikovati sigurnosnu situaciju u svijetu, s obzirom da će sigurnosne agencije i tajne službe jako teško moći pronaći djecu-teroriste.