NOGOMET

Džeko je ovo dugo čekao: Evo kako su ga za današnji nastup nagradili navijači

Dijamant najavio dobru sezonu

M. D.

20.8.2016

Ovo je i bilo za očekivati.

Edin Džeko odbio je nekoliko ponuda ovog ljeta, koje su mu stigle iz Kine, Engleske i Turske, te je uporno ponjavljao cijelo ljeto:

"Ostajem u Romi, želim da se dokažem u Seriji A".

I čini se kako nije pogriješio.

Već nakon pripremnih utakmice Rome bilo je jasno kako ćemo ove sezone gledati Džeku na kojeg smo navikli iz Wolfsburga i Manchester Citya. Džeku gladnog golova.

Džeko je uoči početka ove sezone sa Romom odigrao šest utakmica, u kojima je, pazite sad, postigao 13 golova.

Naravno, pripremne utakmice teško da mogu biti mjerilo, ali gledajući danas Džeku protiv Udinesea, da se naslutiti kako je Spalletti shvatio gdje i zašto mu Džeko treba, a Dijamant mu se zato odužuje onim što najbolje zna, postizanjem golova.


Džeko je danas imao 10 uspješnih dodavanja u šesnaestercu Udinesea, najviše od svih igrača na terenu, te je igrao na svojoj poziciji klasičnog špica, gdje je i najefikasniji.

Prošlosezonski eksperiment sa Džekom na mjestu tzv. "lažne devetke" nije uspio, Spalletti je toga izgleda svjestan, te je za očekivati da ova sezona bude sezona Edina Džeke.

Naravno, ne treba posebno ni napominjati koliko je Džekina dobra forma u predsezoni i današnji gol na prvoj utakmici sezone u Seriji A oduševila navijače Rome.

Upravo će podrška navijača sigurno Džeki dati krila, pa će predstojeća sezona u Seriji A biti izuzetno zanimljiva.