VIJESTI

Ivanić: Referendum u RS treba održati, SDA stvara dodatne tenzije

Član Predsjedništva BiH

Onasa

20.8.2016

Referendum o Danu RS "trebalo je održati nakon izbora, ali sada treba provesti odluku NSRS, a preveliko insistiranje, posebno primjedbe koje dolaze iz Sarajeva, ponajviše iz SDA, samo stvaraju dodatnu tenziju”, poručio je član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Mladen Ivanić.

Kako prenosi BHT1, on je ocijenio da su “oni koji su izazvali 9. januar morali da budu svjesni da će dobiti odgovor”.

Potvrdio je da je tokom jučerašnje posjete srbijanskog premijera Bosni i Hercegovini održan sastanak Vučić – Dodik - Ivanić – Pupovac, na kojem je, kako je kazao, bilo riječi o položaju Srba u BiH i Hrvatskoj, ali na kojem se, kako tvrdi, nije govorilo o referendumu najavljenom u RS.

On je novinarima potvrdio da se prije komemoracije sastao u Donjoj Gradini sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom, premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjednikom Srpskog narodnog vijeća Miloradom Pupovcem.

“Razgovarali smo o opštoj poziciji srpskog naroda u svim zemljama gdje Srbi živi i nije bilo nikakvih posebnih tema”, rekao je Ivanić.

Dodao je da referendum nije uopšte bio tema razgovora, jer je premijer Srbije jasno rekao da su to unutrašnje stvari BiH i Republike Srpske u koje on ne želi da se upliće.

“Govorili smo o potrebi naše bolje saradnje, da razmijenimo informacije i temama od interes za srpski narod u cjelini”, rekao je Ivanić.