VIJESTI

Robert De Niro primio Počasno Srce Sarajeva! (VIDEO)

Najznačajniji regionalni festival sedme umjetnosti

Redakcija

12.8.2016

21:20 Američkom glumcu Robertu De Niru večeras je u sarajevskom kinu Open Airu uručena nagrada Počasno Srce Sarajeva za životno djelo.

- Hvala ti, Miro. Cijenit ću i čuvati ovu nagradu jer nema drugog grada na svijetu koji pokazuje svoje srce i hrabrost uprkos tragediji - poručio je De Niro.

20:40 Robert De Niro je označio početak novog izdanja najznačajnijeg filmskog događaja u ovom dijelu svijeta riječima "čast mi je da otvorim 22. Sarajevo Film Festival".

20:20 Legendarni glumac je po dolasku rekao kako je izuzetno sretan što je došao u Sarajevo.

- Čast mi je što sam pozvan i sretan sam što sam došao u Sarajevo - kazao je De Niro i dodao kako je grozno je sve što se dešavalo u Sarajevu i New Yorku.

- Imamo neku neslužbenu vezu - rekao je legendarni glumac nakon dolaska na tepih.

De Niro je također izjavio kako ga je impresionirala ljepota Sarajeva, obzirom na ratna razaranja.

- Interesovalo me ono što sam gledao u vijestima, granatiranje koje se dešavalo četiri godine. Impresionioniran sam ljepotom grada. Sramota je da ovakav grad može biti napadnut na takav način - kazao je De Niro.

20:15 Sarajevskim crvenim tepihom prohodao je i slavni holivudski glumac Robert De Niro. Glumac je odlučio da napravi i nekoliko fotografija sa fanovima na crvenom tepihu.

20:00 Među brojnim gostima koji su se prošetali crvenim tepihom SFF-a su i Sanela Jenkins, Emir Hadžihafizbegović, Anila Gajević, Dalal Midhat-Talakić, Deen, Alka Vuica, Dino Konaković, Karlheinz Dobnigg, Ana Babić, Nikola Đuričko, Mirvad Kurić, Željko Joksimović, Pjer Žalica...

19:30 Pred ceremoniju svečanog otvaranja 22. SFF-a na Festivalskoj terasi kod Narodnog pozorišta Sarajevo upriličeno je neformalno druženje za protagoniste i ljubitelje filma, zvanice, sponzore i novinare uz piće dobrodošlice.

19:10 Sarajevo je večeras u znaku otvorenja Sarajevo Film Festivala (SFF), najznačajnijeg regionalnog festivala sedme umjetnosti.

Ulice u centru glavnog grada BiH pune su prolaznika i turista dok se očekuje dolazak gostiju SFF-a.

Naravno, sve oči javnosti uprte su u dolazak američkog oskarovca Roberta de Nira kojem će biti uručena nagrada Počasno Srce Sarajeva za životno djelo.

Podsjetimo, SFF će u narednim danima do 20. augusta publici na sedam različitih lokacija predstaviti više od 220 filmova od kojih će čak njih 53 imati svoje svjetske premijere.