CRNA HRONIKA

VATRENI OBRAČUN SELEFIJA Pucali zbog vode, jedan uhapšen, drugi u bijegu

Policija na licu mjesta

D. Pa.

10.8.2016

U mjestu Ošve, općina Maglaj, došlo je do pucnjave nakon nesuglasica u vezi sa korištenjem mjesnog vodovoda, a u kojoj su učestvovali pripadnici takozvane selefijske zajednice. Prema našim saznanjima nema ranjenih ali je jedan od učesnika sukoba A. K. pobjegao te policija traga za njim.

Kako saznaje avaz.ba, došlo je do onečišćenja jednog bazena nakon što je osoba inicijala J. B. u rezervoar vode ubacila još uvijek nepoznato sredstvo usljed čega je došlo do zatrovanja vode.

Navodno je zbog pronađenog automobila koji bi se mogao dovesti u vezu sa ovim slučajem, izvršen pretres Latifu T. u Gradišću.

Oni se terete radi krivičnog djela izazivanja opće opasnosti i onečišćenja vodovoda.

Kako nam je rečeno u MUP-u ZDK izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva ZDK. Kako je navedeno u prijavi mještanina, tom prilikom ispaljena su i dva hica iz vatrenog oružja a ovi navodi se provjeravaju i dokumentuju.

Dodaju kako prema prvim operativnim saznanjima postoje indicije da je osoba A.K. iz Ošvi u znak nezadovoljstva zbog najavljenog isključenja sa mjesnog vodovoda zbog njegovih neizmirenih obaveza prema mjesnoj zajednici, zajedno sa još jednom osobom, upotrebom, najvjerovatnije pogonskog goriva, zagadilo vodu u mjesnom rezervoaru, ispalivši tom prilikom dva hica iz vatrenog oružja, nakon čega su se vozilom udaljila u nepoznatom pravcu. 

adem-karamuja

Adem Karamuja: Hapšen u akciji "Damask"

Nezvanično, radi se o Jasminu Batanoviću i Ademu Karamuji koji je bio ranije uhapšen u okviru akcije "Damask" prije dvije godine.

Protiv Karamuje i još 11 osoba, Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu da su postali članovi organizovane terorističke grupe i da su protuzakonito sudjelovali u oružanim sukobima na području Sirije i Iraka.