DOM I VRT

JEDNOSTAVNO I LAKO Zapečena punjena paprika sa mesom i patlidžanima

Odlična ideja za ljetnji ručak

Redakcija

10.8.2016

Ljeto, toplo vrijeme i nedostatak ideja za ručak sasvim su uobičajni. Ukoliko ste umorne od spremanja obroka za cijelu porodicu i smišljanja novih jela u nastavku pročitajte odličan recept koji vam neće oduzeti puno vremena niti novca.

Definitivno odlična kombinacija s mljevenom puretinom i patlidžanom te zapečena u rerni, dala je punjenoj papriki jedan novi moderniji štih.

Sastojci    

1/2 kg mljevenog purećeg mesa    
1 srednji patlidžan    
1/2 glavice luka    
1 češnjak    
2 jaja    
1-2 kašičice mrvica    
so, biber    
paprike    
sok od paradajza za umak
Priprema

Prodinstajte malo pola glavice luka, dodajte meso i na kockice izrezan patlidžan.

Dinstajte dok se sve malo ne zapeče, a patlidžan pusti vodu. Posolite, pobiberite.

Kad se ohladi dodajte dva jaja i mrvice da se sve malo poveže.

Paprike očistite, napunite smjesom i svaku po želji poklopite kolutom paradajza.

Stavite u prikladnu posudu koju ste pouljili i sve u pećnici zapecite na 200 stepeni nekih pola sata dok se na paprikama ne uhvati malo boja.

Napravite paradajz sos kao što i obično pravite pa zalijte paprike i pecite još nekih sat vremena.