Ljeto, toplo vrijeme i nedostatak ideja za ručak sasvim su uobičajni. Ukoliko ste umorne od spremanja obroka za cijelu porodicu i smišljanja novih jela u nastavku pročitajte odličan recept koji vam neće oduzeti puno vremena niti novca.
Definitivno odlična kombinacija s mljevenom puretinom i patlidžanom te zapečena u rerni, dala je punjenoj papriki jedan novi moderniji štih.
Sastojci
1/2 kg mljevenog purećeg mesa
1 srednji patlidžan
1/2 glavice luka
1 češnjak
2 jaja
1-2 kašičice mrvica
so, biber
paprike
sok od paradajza za umak
Priprema
Prodinstajte malo pola glavice luka, dodajte meso i na kockice izrezan patlidžan.
Dinstajte dok se sve malo ne zapeče, a patlidžan pusti vodu. Posolite, pobiberite.
Kad se ohladi dodajte dva jaja i mrvice da se sve malo poveže.
Paprike očistite, napunite smjesom i svaku po želji poklopite kolutom paradajza.
Stavite u prikladnu posudu koju ste pouljili i sve u pećnici zapecite na 200 stepeni nekih pola sata dok se na paprikama ne uhvati malo boja.
Napravite paradajz sos kao što i obično pravite pa zalijte paprike i pecite još nekih sat vremena.