SPORT

MEĐUNARODNI BOKSERSKI TURNIR U TREBINJU Najbolji takmičar Vojin Vujošević

Učestvovali takmičari iz pet zemalja

P. M.

7.8.2016

U Trebinju je sinoć na Stadionu malih sportova "Aleksandar Masleša" u održan Drugi međunarodni boks turnir "Trebinje 2016", koji je okupio takmičare iz pet zemalja BiH, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Rumunije.

boks-trebinje1

I pored kiše koja je povremeno padala ljubitelji ovog sporta, uživali su u spektaklu koji su im kroz devet borbi priredili učesnici.  Za najboljeg takmičara turnira poglašen je Vojin Vujošević iz Srbije, Nikola Puhalo je najbolji domaći takmičar, dok je Stefan Marković najbolji borac turnira.

Otvarajući turnir, predstavnik Ministarstva porodice, omladine i sporta Dragan Vuković je naglasio da je ovaj resor prepoznao značaj manifestacije i uvrstio je u zvanični kalendar manifestacija od značaja za RS.

Prema riječima direktora bokserskog saveza BiH Milenka Tomića nije slučajno što se ovaj turnir održava upravo u Trebinju, jer su oni mišljenja da Trebinje može organizovati mnogo značajniji turnir i da se nada da će ovaj ući u kalendar evropske manifestacije, te da će sljedećih godina u ovaj grad doći bokseri iz 30 država svijeta.

boks-trebinje2

Profesionalnim borbama prethodio je turnir za mlade boksere iz Republike Srpske i BiH.

Finansijsku podršku turniru pružile su "Hidroelektrane na Trebišnjici", dok je sponzor turnira bio "Swisslion Takovo" Trebinje.