BIH

PET STRAVIČNIH ZLOČINA I policija ostala zapanjena

BIZARNO

Avaz.ba

5.8.2016

Ovi su zločini iznenadili i policiju. Kada su došli na intervenciju dogodile su se stvari koje nisu očekivali...

Policija je u julu 2016. upala u dom u američkoj saveznoj državi Pennsylvania u kojem je živio Joshua Lee Long (26). Tražili su tragove vezano uz seriju pljački na tom području. Pronašli su i više nego dovoljno dokaza da ga uhapse, ali su pronašli i nešto što nisu očekivali. U vrećici ispod trijema našli su posudu s tekućinom u kojoj je bio ljudski mozak. Joshua ga je nazvao “Freddy.” Policija je bila uvjerena da je mozak ukraden, vjerojatno iz laboratorija na sveučilištu. Tekućinom u kojoj je držao mozak je prskao marihuanu koju je uzgajao jer je vjerovao da je tako "jača".

- To je bila jedna od onih situacija u kojoj smo bili poprilično iznenađeni - rekao je kasnije policijski zapovjednik Bob Hicks.

Ukrao lutku iz izloga

Iz trgovine donjim rubljem u Tennesseeu u julu 2016. godine, pozvali su policiju. Prijavili su da je vidno pijani muškarac kratko iza ponoći provalio i ukrao lutku na kojoj je bila roza haljina te ju izvukao na parkiralište. Tokom izvlačenja potrgao je ruku s lutke. Hrabri prodavač ga je pokušao zaustaviti, ali lopov je utovario lutku na svoj kamion i pobjegao. Policija ga je brzo našla zahvaljujući registraciji. Lopova Christophera Wadea našli su kako spava u svojem krevetu. Lutka je bila s njim u krevetu. Christopher je uhapšen. 

Opljačkala banku dok je čuvala djecu

Policija je u Coloradu u maju 2016. godine odgovorila na poziv lokalne banke koja je prijavila pljačku. Žena je prošla kroz drive-thru i rekla zaposlenicima da se na zadnjem sjedalu nalazi kriminalac koji prijeti njezinoj djeci pištoljem i zatražila novac. Zaposlenici banke su joj dali novac i žena se odvezla dalje. Policija je ubrzo našla vozilo koje odgovara opisu parkirano ispred kuće na tom području. Stanarka Rachel Einspahr je priznala krađu i rekla je da s njom u vozilu nije bio nikakav muškarac, ali da su bila djeca. Riječ je bila o djeci njezine prijateljice koju je ona čuvala. Zbog prijašnjeg zločina Rachel je trebala platiti odštetu od 15.000 dolara. Nije imala toliko novaca pa je zaključila da bi bilo najbolje da opljačka banku.

Golog ga skidali sa stabla

Gail Wilson je u subotu u martu ove godine u dom upao goli muškarac. Pokušao ju je nekoliko puta zagrliti. Dok je odvlačio Gailinog psa u drugu prostoriju, žena je uspjela nazvati 911. No kad se vratila, muškarac je već bio u njezinom dvorištu. Šetao je oko štale koja je bila u blizini 15 metara visoke litice. Kada je stigla policija, počeo je bježati i pao niz liticu. Policija ga je našla pri dnu litice, gdje je zapeo za drvo. Spašavali su ga satima, a onda odvezli u bolnicu gdje su mu sanirali povrede. Utvrdili su da se muškarac zove Steven Burton i protiv njega su podigli niz optužnica, između ostalog i zbog narušavanja javnog reda i mira te odupiranja hapšenju.

Odala je papiga

U domu Martina i Glenne Duram, srednjovječnog para iz Michigana, policija je intervenirala u ljeto 2015. godine. Izgledalo je da je ih je neko upucao i ostavio da umru. Martin je umro, a Glenna je preživjela i oporavila se. Rekla je da se ne sjeća što se dogodilo. No Martinova papiga Bud ju je odala. Počela je imitirati svađu između muža i žene i svaki put je njezina rečenica završila imitacijom pucnja. Policija je istragom pronašla oproštajna pisma za koja su zaključili da ih je napisala Glennda te su shvatili da je ona pucala iz pištolja u supruga pa u sebe. U junu iduće godine optužena je za ubistvo prvog stepena, piše Jutarnji list.