REGION

PODMUKLI KRADLJIVAC: Došao kupiti motor i samo se odvezao

U Starom Petrovom Selu u Hrvatskoj

Autor:(Am.K.)

2.8.2016

Nakon što je video krađe objavio na Facebooku, Danku Zečkoviću se javilo desetak ljudi kojima su motocikle krali na identičan način. Danko je sve prijavio policiji

Nekoliko puta me je zvao dečko koji se predstavio kao Mario u vezi oglasa za motocikl koji sam prodavao. Tvrdio je da ga želi pogledati i isprobati. Kad je sjeo na njega, nabio je gas kao manijak i nije se vratio, ispričao je novinarima 24 sata.hr 

Danko Zečković (26) koji je, na vrlo podmukao način, ostao bez svoje Yamahe XT600 vrijedne oko 2.000 eura.

Smišljena krađa dogodila se 28. jula na autocesti kraj odmorišta Turist u Starom Petrovom Selu.

Kako je Danko tog dana radio, na sastanak je poslao mlađeg brata.

- Brat je dovezao motocikl i čovjek ga je pitao može li se malo provesti da ga isproba. Sa sobom je imao crnu torbu koju je ostavio bratu da je pričuva. Odvezao se bez kacige u smjeru Nove Kapele, a motor nije ni registriran - objašnjava Danko.

Nakon što je brat posumnjao da nešto nije u redu, pregledao je torbu koju mu je muškarac ostavio te je u njoj našao samo poderane krpe.

Danko ističe da ga je navodni kupac uvjeravao kako će otkupiti Yamahu te da mu je trebao ostaviti i kaparu.

Posljednji put kradljivca su vidjeli kraj groblja u Novoj Kapeli, a ondje je lociran i signal s njegova mobitela prije nego što ga je isključio.

S motociklom je odvezao i torbicu Dankova brata u kojoj su bile njegove osobne stvari i mobitel. Lopova su snimile nadzorne kamere.