REGION

HRABRA ODLUKA Kolinda Grabar-Kitarović letjela u helikopteru kojem su otpala vrata

Prilikom zvanične posjete Sloveniji

Redakcija

1.8.2016

Nedavni let predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović vojnim helikopterom u Sloveniju, gdje se sastala s predsjednikom ove zemlje Buratom Pahorom, u regionu je izazvao dosta pažnje.

Pored pitanja da li je uopće bilo potrebno "dizati" helikopter, s obzirom na visoku cijenu svakog sata leta, mediji su problematizirali još jednu zanimljivost.

Kako pišu slovenačkimediji vojni helikopter Mi 171Sh, kojim se vozila predsjednica, u martu je bio glavni akter neugodnog incidenta na nebu iznad Zagreba, ato su potvrdili i iz zagrebačke kompanije "Erdeco" koja se bavi helikopterskim prevozom.

Mediji pišu da su upravo na ovom helikopteru, tokom vježbe letenja između mjesta Rakov Potok i Horvati, otpala su vrata!

U helikopteru je bila peteročlana posada za noćno letenje, a nakon nezgode, vježba je prekinuta, dok se helikopter vratio u zračnu bazu u Lučkom.

- Predsjednica Hrvatske je vrlo hrabra osoba jer je letjela u neosiguranom helikopteru kojemu su, usput rečeno, iznad Zagreba otpala vrata. Očito se predsjedničko osiguranje brine o predsjednici - ironično su za "Glas Slavonije" rekli iz kompanije "Erdoco"