NOGOMET

FOČANSKI TURNIR ZA KADETE: Željo i Rijeka u finalu

Footbal friends

Srna

31.7.2016

Juniori "Rijeke" savladali su u prvom polufinalnom susretu 12. "Football friends" u Foči kadete "Partizana", dok je "Željezničar" u drugom polufinalu bio bolji od rumunske "Steaue".

Riječani su protiv mlađeg protivnika stigli do vođstva u samom finišu prvog poluvremena, kada je, nakon solo prodora, mrežu crno-bijelih zatresao odlični Dino Dukađin.

Samo što se u drugom poluvremenu krenulo sa centra, "Rijeka" je udvostručila prednost golom Mateja Šanteka. "Partizan" je napadao, ali osim jedne šanse u finišu meča nije uspio ozbiljnije ugroziti gol Riječana. Utakmica je završena rezultatom 2:0 u korist "Rijeke".

Igrač "Rijeke" Dominik Mulac očekuje trijumf i u finalu.

"Lijepo je dobiti `Partizan`, ali moram priznati da je bilo veoma teško. Ko god da bude protivnik u finalu, ne bojimo se nikoga, idemo po prvo mjesto", poručio je Mulac.

Igrač "Partizana" Aleksa Milovanović čestitao je protivniku na zasluženoj pobjedi. "Svaka čast `Rijeci`, odlično su se borili. Želim im puno sreće u finalu", sportski je priznao poraz igrač crno-bijelih.

U drugom polufinalu, "Željezničar" je nadigrao ekipu "Steaue", ali lopta nije htjela u gol, pa su pobjednika odlučivali penali. Izvodilo se osam serija, a nakon velike drame i više preokreta slavile su Sarajlije sa 6:5.

"Veoma dobra utakmica, nezgodan protivnik, ali mislim da smo zasluženo pobijedili, jer smo imali mnogo više prilika", izjavio je najbolji akter ovog susreta Anel Šabanadžovič, sin proslavljenog fudbalera Refika Šabanadžovića.

Prije polufinalnih, odigrane su dvije utakmice za plasman od petog do osmog mjesta u kojima je "Budućnost" savladala domaću "Sutjesku" sa 5:1, a "Crvena zvezda" je bila bolja od "Maribora" 2:1.

Strijelac odlučujućeg gola za crveno-bijele Nemanja Milunović srećan je zbog pobjede. "Navikao sam da me porede sa Nikolom Žigićem i svi u klubu me zovu Žiga. Ovde sam drugu godinu, turnir je odličan", rekao je Milunović.

"Maribor" uz "Partizan" ima najmlađu ekipu na turniru. "Bili smo bolji od `Zvezde` u prvom poluvremenu. U nastavku smo malo pali i primili drugi gol i nismo uspjeli da se povratimo. Tužni smo, imali smo šansu da dođemo i do finala, a u obje utakmice smo nesrećno izgubili", rekao je igrač "Maribora" Lovro Grajfoner.

"Budućnost" je savladala "Sutjesku" golovima Vasilija Terzića, Dušana Bakića i Filipa Vukčevića, koji je tri puta tresao mrežu "Sutjeske".

Finale između "Rijeke" i "Željezničara" igra se večeras od 19.30 časova, a prethodno će biti odigrani susreti za treće mjesto /17.30 "Partizan"-"Steaua"/, za peto /16.00 "Crvena zvezda"-"Budućnost"/ i za sedmo /10.00 "Sutjeska"-"Maribor"/.