ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

ZENICA Nova obustava saobraćaja u centru grada!

Zbog radova na rekonstrukciji ulice Londža

D. Pa.

30.7.2016

U Zenici je u toku rekonstrukcija kompletne ulice Londža do Drvenog mosta, a nakon završetka radova centar grada dobit će potpuno novi izgled.

 Zbog obimnih radova na snazi je potpuna obustava saobraćaja, koja je trebala trajati do sutra, ali će, kako su pojasnili iz nadležne službe, zbog nepredviđenih okolnosti i dalje ostati na snazi.

Podsjetimo, režim potpune obustave saobraćaja odnosi se na raskrsnicu ulica Talića brdo i Londža, kod objekta Robna kuća „Bosna“. Saobraćaj se preusmjerava preko ulica Muftije Šemsekadića i Londža, uz privremenu gradilišnu signalizaciju.

I dalje ostaje na snazi zabrana zaustavljanja i parkiranja u gradilišnoj zoni, uključujući i plato kod objekta „Uglovnica“. Sva vozila koja ne budu uklonjena sa pomenutih lokacija, biti će uklonjena o trošku vlasnika vozila.

Također, zbog nanošenja završnog habajućeg sloja asfalta od 1. avgusta je najavljena totalna obustavu saobraćaja na saobraćajnici Londža od  spoja sa kružnim tokom „Drveni Most“ do kružnog toka kod RK „Bosna“, koja će trajati do naredng dana.

- Ukoliko vremenske prilike budu nepovoljne, asfaltiranje i obustava saobraćaja bi bila prolongirana  do prestanka pada – pojasnili su iz nadležne službe.