VIJESTI

POTVRĐENO Sastanak Izetbegovića i Dodika sutra u Istočnom Sarajevu

Domaćin susreta lidera SDA i SNSD-a bit će Lars-Gunnar Wigemark

Redakcija

30.7.2016

Predsjednici SDA Bakir Izetbegović i SNSD-a Milorad Dodik održat će sutra sastanak u Istočnom Sarajevu na kojem će razgovarati o deblokadi aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), mehanizmu koordinacije, ali i o položaju Bošnjaka u RS, te najavljenom referendumu o Danu RS.

Domaćin sastanka, koji je zakazan sa početkom u 14 sati, bit će šef Delegacije EU u BiH Lars Gunnar Wigemark.

- Ovdje se radi čisto o jednom poštovanju prema ambasadoru EU, koji pokušava da održi taj sastanak - rekao je Dodik, koji ga je okarakterisao neformalnim.

- Imao sam jedan razgovor i sa Ivanićem i mislim da se tu postavila jedna dobra konstrukcija da se pokuša putem zajedničkoga koordiniranja nas iz RS i gospodina Ivanića obezbijediti određena poboljšanja i tekst - rekao je Dodik za ATV.

Potpredsjednik SDA i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sadik Ahmetović ističe kako je dobro da Izetbegović i Dodik razgovaraju o važnim pitanjima za BiH.

- Da li će doći do dogovora sutra ili na nekom od narednih sastanaka u ovom slučaju nije ni važno koliko je važno da se razgovorom rješavaju problemi u BiH. Mislim da je to neki, rekao bih, uspjeh političke scene u BiH - kazao je Ahmetović.

Posljednji put lideri SDA i SNSD-a sastali su se prije dvije godine, kada su propali njihovi pregovori o zajedničkom formiranju vlasti.